Rádce Aha!: Vánoční cukroví pro mazlíčky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rádce Aha!: Vánoční cukroví pro mazlíčky

I pejskové chtějí o Vánocích mlsat.
I pejskové chtějí o Vánocích mlsat. (Foto scom)

Nastává období, kdy naše domovy provoní lahodná vůně vánočního cukroví. Pokud nechcete koukat na smutné psí a kočičí oči, které upřeně hledí na dobroty vyskládané na stole, nebo se na ně nechcete zlobit, že si drze nějaký ten kousek ukořistí, zkuste jim napéct cukroví přímo pro ně.

Psí dobrůtky

Brusinkovo-kuřecí placky
Potřebujete: vejce, ¼ hrnku sušených rozmočených brusinek, ¼ hrnku neslazeného jablečného pyré, ¼ hrnku najemno nastrouhané řepy, ½ hrnku nakrájeného vařeného kuřecího a 1¼ hrnku rýžové mouky.
Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Všechny ingredience smíchejte v míse a vypracujte těsto. Vytvořte kuličky a vidličkou splácněte, abyste vytvořili placku. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 12 – 15 minut.

Zelené perníčky
Potřebujete: konzervu sardinek ve vlastní šťávě, 2 vejce, ½ lžičky spiruliny (zelené řasy), hrst čerstvého špenátu a 1¼ hrnku pohankové mouky.
Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Sardinky s nálev a špenátem rozmixujte, smíchejte s ostatními ingrediencemi a vypracujte těsto. Vyválejte a pomocí formiček vykrojte požadované tvary. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 12 – 15 minut.


Kočičí dobrůtky

Tuňáková kolečka
Potřebujete: konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, ½ hrnku ovesných vloček, ¼ hrnku celozrnné pšeničné mouky, vejce, lžíci olivového oleje a vrchovatou lžíci šanty kočičí.
Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Ovesné vločky rozmixujte najemno. Přidejte ostatní suroviny a vypracujte kompaktní těsto. Z něj pak vytvořte malé kuličky, které zploštíte palcem tak, že v nich vzniknou důlky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 – 12 minut.

Lososové sušenky
Potřebujete: konzervu lososa ve vlastní šťávě, vejce a 2 hrnky celozrnné pšeničné mouky.
Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Všechny ingredience rozmixujte dohladka. Pokud je směs moc sypká, přidejte vodu. Vypracujte těsto, rozválejte a vykrojte sušenky do tvaru rybičky. Vyložte je na plech opatřený pečicím papírem a pečte 15 – 20 minut.

Co pejskům a kočičkám NIKDY nedávat!
*čokoláda a kakao
*mléko
*cibule a česnek
*makadamové ořechy
*hroznové víno a rozinky
*avokádo
*káva a kofein
*sladidlo xylitol 
*alkohol
*ovoce s peckami

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.