Pes husky zachránil Američance život: 3x jí vyčmuchal RAKOVINU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Pes husky zachránil Američance život: 3x jí vyčmuchal RAKOVINU!

Stephanie se svým zázračným mazlíčkem.
Stephanie se svým zázračným mazlíčkem. (Foto Facebook)

Bývalá mariňačka Stephanie Herfel (52) měla silné bolesti břicha. V nemocnici jí ale sdělili, že se jedná o standardní cystu a s prášky na bolest ji poslali domů. Její fenka s diagnózou ovšem nesouhlasila...

„Na mé břicho přiložila čumák a velmi účelně čmuchala. Já jsem si myslela, že jsem se musela něčím polít, učinila tak ale i znovu. Když to zopakovala potřetí, tak utekla, schovala se a kňučela!“ popsala zvláštní chování své fenky Sierry Stephanie Herfel.
Po akcích fenky sibiřského huskyho se paní Herfel rozhodla, že ty intenzivní bolesti okolo vaječníků nebudou jen tak a půjde znovu k lékaři, tentokrát ke gynekologovi. Ten zjistil, že má rakovinu vaječníků už ve třetím stadiu!

Následně jí chirurgicky odstranili dělohu a nasadili chemoterapie. To se psal rok 2013, v dubnu roku následujícího léčbu zakončila a měla být zdravá.

Zázračný pes?

V roce 2015 se ale Sierra začala chovat v blízkosti své paničky opět zvláštně a Stephanie následně zjistila, že to je kvůli dalšímu nálezu. A rakovina se u ní koncem roku 2016 objevila i do třetice, přičemž ji znovu objevila Sierra!

Stephanii její onkolog David Kushner, řekl, že se v žádném případě nejedná o náhodu. Některá plemena psů jsou totiž schopná vyčmuchat rakovinu v neskutečných 98 procentech případů!

Dnes je Stephanie Hefel naprosto zdravá, nově provdaná, a dokonce chce o vztahu se svým »strážným andělem« Sierrou napsat knihu. „Jen proto, aby všichni viděli, že jsou zvířata docela inteligentní,“ říká.

300 tisíc nových pacientek ročně!

Rakovina vaječníků ročně postihne okolo 300 000 žen, v Č﷯esku pak okolo tisícovky﷯. Po diagnóze je průměrná doba přežití pouhých 5 let, v 70 procentech případů se pak rakovina vaječníků vrací...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.