Okradl živé sousoší! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Okradl živé sousoší!

Nejprve neúspěšně zkusil štěstí u Tomáše, pak obral Terezu.
Nejprve neúspěšně zkusil štěstí u Tomáše, pak obral Terezu. (Foto pro Aha! – Živé sochy Sinela)

Rozum mu zahalil alkoholový opar a pak se nestačil divit. Při burčákových slavnostech v Hustopečích se v hlavě místního výpitky Aleše (34) zrodil plán, jak snadno přijít k penězům. No, nacucaný byl jako slíva... A rozhodl se okrást živé sochy. Od soudu včera odešel s pokutou pět tisíc!

Předvést atraktivní podívanou pro pobavení místních přijeli na náměstí Tomáš (24) a Tereza (28) z Prahy.
Ochmelka se nejprve motal kolem, pak sáhl nenechavou rukou do květináče s penězi u Tomášovy nohy. Vtom socha náhle obživla: „Děláš si srandu!!?“ zakřičela. Zlodějíček Aleš málem pustil do kalhot. Uklidnit se musel další sklenkou.


A šel znovu
Od možného lehkého zisku se však nenechal odradit. Po chvíli se lstivě odplížil ke krásné Terezce. Bleskově se shýbl, a než se strnulá dívka stačila hnout, zmizel i s hrstí mincí v davu. „Neměla jsem šanci reagovat. Když stojíme bez hnutí, nedíváme se lidem do očí. Vnímáme je periferně,“ popsala pak policistům okradená dívka.
Opilého Aleše lapli za chvíli. Zhruba dvě stovky, které ukradl, už stačil, samozřejmě, probendit.


Hrozí mu basa
U brněnského soudu včera dostal za krádež pokutu 5000 korun. Když nezaplatí, půjde na měsíc bručet. „Zasloužil by si kromě pokuty i pár facek,“ shodli se po skončení kuriózní pře před soudní síní advokáti.

Víte, že...
...živá socha si za celý den namáhavého stání bez hnutí přijde v průměru zhruba na 2000 korun? Záleží na místě a akci, na které stojí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.