Nemocnou Andělku vyhodili na ulici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nemocnou Andělku vyhodili na ulici!

Zanedbaná fenka má vážné kožní problémy, v útulku ji teď léčí.
Zanedbaná fenka má vážné kožní problémy, v útulku ji teď léčí. (Foto Městský útulek Děčín, Facebook)

Srdce se svírá při pohledu na zhruba osmiletou kříženku pudla, o kterou se starají v děčínském útulku. Olysaná, svrabem sužovaná fenka se potulovala po Povrlech na Ústecku, kde ji naštěstí odchytila jedna z místních žen.

Zubožená fenka se úporně drbala, podle nálezkyně musela velice trpět. Byla ale od první chvíle přátelská, chtěla se mazlit. V Městském útulku pro opuštěná a zatoulaná zvířata v Děčíně, kde jí dali jméno Andělka, se ji teď snaží vyléčit a ulevit od trápení s nemocnou kůží. „Je v zuboženém stavu. Má dermatitidu a také svrab. Dostala okamžitě léky, antibiotika a koupele,“ uvedla vedoucí útulku Evelíne Jahelková. Než se podaří fenku dát do kondice, bude to chvíli trvat. Pejsek ale, jako by věděl, že mu v útulku chtějí všichni jen pomoci, přijímá vše s vděčností a trpělivostí. „Je to zlatíčko. Je hodná a odevzdaná, i když zpočátku byla trochu bázlivá,“ řekla vedoucí útulku. Po vyléčení bude Andělka nabídnuta k adopci.

Andělka je kříženec pudla.

Jde o týrání
Po majiteli Andělky, který ji tak zanedbal a pak se jí zbavil tím, že ji vyhodil na ulici, se poohlédne Krajská veterinární správa. Pracovníci útulku tam její případ ohlásili kvůli podezření na týrání.

Léčba pomáhá. Po přijetí do útulku a po týdenní péči.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.