Lhostejnost lékařky z Pardubic: Neošetření krvácejícího Adámka (10) má tragické následky! Chlapec má poškozený mozek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Lhostejnost lékařky z Pardubic: Neošetření krvácejícího Adámka (10) má tragické následky! Chlapec má poškozený mozek

Adámek, kterého opustila lékařka, vdechl krev. Pak se mu zastavilo srdce, maminka zkolabovala
Adámek, kterého opustila lékařka, vdechl krev. Pak se mu zastavilo srdce, maminka zkolabovala (archiv blesku, proadamka.cz)

Lhostejnost lékařky a zmatek! Tak otec Adámka (10) popisuje, co se dělo v pardubické nemocnici. Na pomoc čekal chlapeček dlouhých 13 minut, které mu navždy změnily život. Při čekaní padl do kómatu a museli ho 40 minu oživovat. Zanedbaná péče má strašlivé následky, chlapec má poškozený mozek!

Před dvěma lety byl chlapec na operaci krčních mandlí. Čtvrtou noc po zákroku ale začal silně krvácet a lékařka dětského oddělení rozhodla o jeho převozu na ambulanci ORL oddělení v téže budově. S maminkou a v doprovodu personálu tam musel jít pěšky.

„Na místě zjistili, že ambulance je zamčená a opuštěná. Dětská lékařka, která je doprovázela, od syna vzápětí v klidu s rukou v kapse odešla, aniž by mu jakkoliv pomohla. Později je opustila i bezradná dětská sestra,“ popsal Blesku Adámkův tatínek Jan Vyčítal.

Hrůzné jednání personálu zaznamenala bezpečnostní kamera. Na videu je vidět, jak lékařka od krvácejícího chlapce odchází a zdravotní sestra se na něj bezradně dívá. Podle zjištění Adámkova otce personál z dětského oddělení vůbec netušil, že je ordinace v noci uzavřená, a neměl ani číslo lékaře, který měl na oddělení službu. Lékaře se podařilo sehnat až po dlouhých 13 minutách.

Při příchodu lékaře chlapeček ležel již v bezvědomí. Zahájil 40 minut trvající resuscitaci, jež sice byla úspěšná, ale syn v důsledku těžkého poškození mozku z nedostatku kyslíku zůstal v kómatu,“ konstatoval podle Blesku tatínek.

Chování personálu má na chlapcovo zdraví tragické následky. Má poškozena všechna mozková centra. Nekomunikuje, nereaguje, nehýbe se. Rodina již na pardubický špitál prostřednictvím svého právníka podala žalobu, případ řeší i policie. „Jsou absolutně arogantní a odmítají odškodnění,“ řekl Jan Vyčítal na adresu vedení nemocnice.

„Situace, ve které se rodina ocitla, je bolestná a velmi nešťastná. Bohužel, ani při vynaložení maximálního úsilí není možné vždy předejít komplikacím. To však neznamená, že každý podobný případ všechny zúčastněné zdravotnické pracovníky hluboce lidsky nezasáhne,“ uvedla mluvčí nemocnice Kateřina Semrádová. 

Jak můžete Adámkovi pomoci:
Pro ty, kteří by se rozhodli Adámkovi pomoci jakoukoliv finanční částkou, můžete tak učinit příspěvkem na Adámkův transparentní účet 2001343629/2010.



Neošetření krvácejícího Adámka:

 

 

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.