Eva Pilarová: Nemůžu se hýbat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Eva Pilarová: Nemůžu se hýbat

Na křest knížky Aleše Cibulky dostala propustku z nemocnice.
Na křest knížky Aleše Cibulky dostala propustku z nemocnice. (Foto Aha! – David Kundrát)

Během půldenního »útěku« z nemocnice stihla Eva Pilarová (79) pokřtít novou knihu Aleše Cibulky (41) i potkat se s řadou kamarádů! Deníku Aha! prozradila, že nemocnici může definitivně opustit klidně až za měsíc, i to, jak probíhá její rehabilitace.

Od osudného okamžiku, kdy si zpěvačka doma zlomila stehenní kost a rameno, už uplynulo dva a půl měsíce. A během té doby musela ještě na reoperaci – tolik totiž spěchala s rehabilitací, že se jí pohnuly šrouby v rameni. Teď proto dbá na rady lékařů a cvičí pod přísným dohledem.

„Chodím. Teď už mám hůlku, předtím jsem byla v chodítku. Učí mě třeba chodit po schodech nahoru a dolů,“ popsala Eva svůj každodenní režim v pražské Ústřední vojenské nemocnici. „Také docházím na takový přístroj, který mi pomáhá rozpohybovat ruce. Pravou ruku zdvihnu, ale levou jen částečně. S tou cvičíme hodně, to dá ještě moc práce,“ posteskla si Pilarová.

Zatímco ruka ji stále zlobí, noha se prý hojí lépe. „Zajímavé je, že mě nebolí. Mohu na ni stoupnout na sto procent. Jen rameno bolí pořád, toho se nemůžu zbavit,“ dodává Slavice s tím, že zatím neví, kdy ji pustí z nemocnice definitivně. „Je možné, že půjdu domů ještě tento týden, ale také je možné, že mě nepustí ani příští měsíc. Opravdu nevím. Každý den je to jinak,“ pokrčila bolestivě rameny.

Kantorková jako přes kopírák

Na křest Cibulkových Černobílých idolů dorazila Pilarová o holi. S oporou dorazili také Josef Zíma (86) či Miriam Kantorková (83). Herečka si přivodila stejné zranění před rokem a půl! „Uklouzla jsem a zlomila si stehenní kost v kloubu. Při operaci tam dali špatné šrouby, takže jsem musela na reoperaci. A do půl roku jsem si ještě zlomila ruku, když jsem zakopla o francouzskou hůl,“ naříkala Kantorková. „Ať moc nečeká, bude to trvat ještě dlouho,“ dodala k Pilarové.

 Pilarová po zlomenině a operacích venku: O holi a nezvedne ruku! Může to trvat měsíce!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.