Kluk (15) zachránil muže (60) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kluk (15) zachránil muže (60)

Po zásahu policistů s defibrilátorem se mu podařilo zachránit život.
Po zásahu policistů s defibrilátorem se mu podařilo zachránit život. (Foto ara)

Obrovské štěstí měl kolabující muž (60) v Bojkovicích na Uherskobrodsku, kterého si všiml chlapec (15) a zavolal na tísňovou linku. Po zásahu policistů s defibrilátorem se mu podařilo zachránit život.

Stává se až moc často, že kolemjdoucí ignorují lidi, kteří leží na zemi a evidentně potřebují pomoc. Ať už je to z lhostejnosti, nebo pocitu, že kolem je dost jiných lidí, kteří určitě pomůžou. U zámku Nový Světlov byl ale mladý student, který když viděl člověka v nouzi, okamžitě vytočil linku 155.

Na místo jako první dorazila hlídka vybavená defibrilátorem. „Po velmi rychlém příjezdu zahájila resuscitaci a použila externí defibrilátor. Napodruhé se naštěstí podařilo mužovy životní funkce obnovit,“ řekla policistka Monika Šabatová. Záchranáři pak šedesátníka transportovali vrtulníkem do zlínské nemocnice.

„Velké poděkování patří nejen hlídce policistů, ale i patnáctiletému mladíkovi. Dokázal tak, že lidé v jeho okolí mu nejsou lhostejní,“ shrnula Šabatová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.