Střelci z Milovic hrozí 2 roky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Střelci z Milovic hrozí 2 roky!

Jedna ze zbraní, z které se v Milovicích střílelo.
Jedna ze zbraní, z které se v Milovicích střílelo. (Foto Aha! - David Malík)

Při airsoftové hře, kde se používají zbraně na plastové kuličky, sáhnul omylem po skutečné zbrani a svému bratrovi (30) prostřelil hrudník. Teď muži (25) hrozí dva roky vězení.

Případ se stal v sobotu v Milovicích na Nymbursku. Podle informací Aha! tam policista v civilu ztratil při hře svoji soukromou zbraň. Jiný účastník hry ji našel a v domění, že jde o zbraň na kuličky, z ní vystřelil.

Policie případ vyšetřovala jako nešťastnou náhodu, nyní je vše jinak. „Po změně právní kvalifikace je muž, který střílel, podezřelý z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ řekla Aha! policistka Petra Potočná.

Zraněného převezl vrtulník do pražské střešovické nemocnice. „Utrpěl vážné poranění hrudníku, připojili jsme ho na umělou plicní ventilaci,“ řekla mluvčí záchranky Petra Effenbergerová. Podle informací Aha! přišel o slezinu, ale měl by být mimo ohrožení života.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.