Podmínka za střelbu na táboře Idy Kelarové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Podmínka za střelbu na táboře Idy Kelarové

Soud potrestal Martin K. půlroční podmínkou s odkladem na rok.
Soud potrestal Martin K. půlroční podmínkou s odkladem na rok. (Foto Aha! – Jana Ulrichová a Filharmonie Brno)

Příliš hlučné byly podle Martina K. (30) děti, které pobývaly na hudebním soustředění známé zpěvačky Idy Kelarové (62) na Děčínsku. Neudržel nervy na uzdě, sprostě jim nadával a pak i střílel do vzduchu. Soud ho včera za výtržnictví potrestal půlroční podmínkou.

Incident se odehrál v srpnu 2016 v rekreačním zařízení v Jiřetíně pod Jedlovou, v jehož sousedství rodina Martina K. žije. S hlukem se tam prý potýkají dlouhá léta, během tábora organizovaného zpěvačkou vše vyvrcholilo.

Hudební soustředění pro děti organizovala zpěvačka Ida Kelarová.

„Bylo to tam jak na pouti, hlahol a řev každý den od rána do večera,“ popsali příbuzní obžalovaného muže. Martin K. sám přiznal, že dětem hrubě nadával, protože mu ruply nervy. Odmítl ale, že by je zastrašoval střelbou. Střílel prý pouze na své zahradě, a to v rámci výcviku svého psa. To ale vyvrátila sama zpěvačka, která už dříve uvedla, že když děti procházely kolem jeho domu, vyběhl, sprostě jim nadával a pak střílel do vzduchu, a to opakovaně. „Agresivně se choval i v areálu tábora,“ vypověděla. Rozsudek ještě není pravomocný.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.