Rekordní trest za ubití dvou žen: Bezdomovec dostal 35 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rekordní trest za ubití dvou žen: Bezdomovec dostal 35 let!

Ľubomír Polák byl podezřelý i z vraždy manžela první oběti, to se ale nepodařilo prokázat.
Ľubomír Polák byl podezřelý i z vraždy manžela první oběti, to se ale nepodařilo prokázat. (Foto Aha! – Michal Protivanský)

Utýral dvě ženy a dostane za to mimořádný trest! Bezdomovec Ľubomír Polák (33) si odsedí 35 let!

Muž slovenské národnosti ubil k smrti dvě pražské bezdomovkyně. První, Alenu W. (†60), surově bil několik měsíců. Na neléčená zranění zemřela v lednu 2016. Loni v srpnu pak družku Zuzanu B. (†50) zmlátil tak brutálně, že po několika hodinách utrpení zemřela na úrazový šok.

Za první čin, ublížení na zdraví, dostal 14 let vězení, za druhý, trýznivou vraždu, 21 let. Dohromady si tedy odsedí 35 let vězení i přesto, že obvykle se u nás ukládá souhrnný trest podle sazby závažnějšího skutku, maximálně ale 30 let, pak už je možné jen doživotí. Polák ale už byl v době vraždy v podmínce, a tak soud musel do úhrnného trestu zahrnout podmínku s ublížením na zdraví a vraždu potrestal samostatně. Včera verdikt potvrdil Vrchní soud v Praze. „Z provedených důkazů je evidentní, že to byl on a nikdo jiný,“ uvedla soudkyně Pavla Augustinová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.