Pohřeb Kulínského (†59): Kamarádka promluvila o jeho smrti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pohřeb Kulínského (†59): Kamarádka promluvila o jeho smrti

Pohřeb Bohumila Kulínského
Pohřeb Bohumila Kulínského (Blesk)

Velmi otevření v názorech byli na pohřbu Bohumila Kulínského (†59) přátelé bývalého sbormistra Bambini do Praga! Podle nich si za proces, ve kterém v roce 2009 dostal 5,5 roku vězení za zneužívání bývalých žaček svého sboru, mohl sám. A hlavně poprvé z jejich úst zazněla možná příčina smrti! 

Nejbližší přátelé kdysi světově proslulého hudebníka jsou přesvědčení, že ho zabil alkohol! „Vím, že se rád napil,“ prozradil bývalý ministr kultury Ilja Šmíd (66), který mluvil i nad rakví svého velkého kamaráda. „Když jsem s ním mluvil naposledy, tak si stěžoval na problémy s ledvinami,“ potvrdil Aha! mistr basů Karel Vágner (76).

„Jak žil, tak zemřel. Bohužel to přišlo náhle a zbytečně,“ řekla novinářům dokumentaristka Olga Sommerová (69). Na dotaz, zda se Kulínskému stala osudnou jeho náklonnost k alkoholu, odpověděla jednoznačně: „Ano!“

Vše si zavinil sám

„Hudba byla pro Bohumila štěstím, ale také prokletím! Máte talent a svět vám leží u nohou. Také k vám ale pouští běsy...“ řekl otevřeně v projevu nad rakví exministr Šmíd. „Věděl, že si ten propad na dno zavinil sám! A také se sám s podporou svých nejbližších pokoušel vstát. Šlo to velmi obtížně a my ostatní jsme se, jen velmi málo snažili, pokud to bylo možné, pomoci,“ dodal.

„Mohl si za ten proces a následné problémy sám! Musíme žádat o odpuštění. Aby měl na nebesích pokoj...“ prohlásila pak Sommerová. Ta dorazila v doprovodu své dcery Olgy Špátové (34), se kterou Kulínský před lety udržoval vztah a také jí hudebně pomáhal s dokumenty.

Vyloučila sebevraždu

Spekulace některých Kulínského blízkých o možné sebevraždě vyloučila na pohřbu Olga Sommerová. „Vůbec neodešel z vlastní vůle, byla to nešťastná zdravotní událost. Nebylo tam nutkání odchodu ze života,“ sdělila.

 Jan Potměšil a Ester Janečková na pohřbu Kulínského: Bude nám chybět v práci!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
malavelka
3. 10. 2018 • 16:52

Ledvina se dá přeci i transplantovat. Lidi chodí na dialízu, a tak mohou žít s nefungujícími ledvinami celé roky.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.