Dopadli francouzského Kajínka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dopadli francouzského Kajínka!

Rédoine Faïd
Rédoine Faïd (Foto ČTK)

Jestli po tomhle příběhu neskočí hollywoodští scenáristé, tak ti francouzští určitě. Tamní obávaný gangster a notorický útěkář Rédoine Faïd (46), po němž od jeho červencového spektakulárního útěku vrtulníkem z věznice Réau pátraly tisíce policistů, byl po čtyřech měsících dopaden!

V červenci se jeho jméno objevilo v médiích po celém světě. Faïd, který má na kontě několik přepadení pancéřovaných dodávek s penězi a letos v dubnu byl za jedno, při němž zemřela policistka, odsouzen na 25 let, totiž uprchl z vězení Réau! A to se vší parádou, po vzoru gangsterských filmů, jež tolik miluje. Z basy uletěl vrtulníkem, kterým si pro něj přiletěli tři ozbrojení kumpáni!

Faïdův útěk z roku 2013 z věznice Lille-Séquedin byl ještě působivější. Rovněž s pomocí kompliců tehdy vyhodil do vzduchu patero vězeňských dveří(!), za rukojmí vzal čtyři dozorce a unikl přistaveným vozem. Nechyběly kouřové granáty ani mříže rozřezané úhlovými bruskami.

Muž s charismem
Muž, jemuž se nedá upřít jisté charisma, se tehdy, stejně jako nyní, stal nejhledanějším mužem Francie. Na útěku byl, podobně jako Kajínek po svém eskamotérském zmizení z Mírova v roce 2000, měsíc a půl. Tentokrát vydržel syn alžírského imigranta na svobodě déle, přes čtyři měsíce.

Byl s bratrem
Policie jej dopadla ve městečku Creil severně od Paříže, údajně s ním byl jeho bratr a další dva muži. Vzhledem k tomu, že kromě zmíněných 25 roků už dříve vyfasoval 10 let právě za první útěk, a za ten současný se může těšit na další »přídavek«.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.