Kajínkův synovec obviněn z pokusu dvojnásobné vraždy: Svému činu se směje | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Kajínkův synovec obviněn z pokusu dvojnásobné vraždy: Svému činu se směje

Kajínkův synovec jakoby svému strýci z oka vypadl
Kajínkův synovec jakoby svému strýci z oka vypadl (Blesk - Jitka Pecharová)

Pobodal muže, pořezal batole (2) a přesto je mu do smíchu! Synovec Jiřího Kajínka (57) Patrik (36), který na ně zaútočil v bytě v Prachovicích na Chrudimsku, se dva dny po útoku tvářil, jako by se nic nestalo.

V pátek ráno se synovec omilostněného doživotně odsouzeného vraha dokonce poškleboval, když ho policie vedla k chrudimskému soudu, který rozhodl o jeho vazebním stíhání. Budil dojem, že mu ani nedochází, že spáchal strašný čin.

Bez lítosti

Ten policie nakonec vyhodnotila jako dvojnásobný pokus o vraždu. „V případě odsouzení za něj může dostat 15 až 20 let případně výjimečný trest,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Tesař. K činu se Patrik u výslechu nevyjádřil a neprojevil ani lítost.

Bránil syna

Patrik R. začal ve středu večer napadat rodiče se čtyřmi dětmi, kteří s ním bydleli v podnájmu v bytě jeho matky Miluše (60). Nejmladšímu z dětí, ani dvouletému chlapi, způsobil vážné zranění na krku a poté bodl do hrudníků muže, otce chlapce, když se útočníkovi snažil zabránit v napadání. Muž i dítě jsou už naštěstí mimo ohrožení života.

Z blázince ho poslali domů

Patrik K. se v minulosti léčil kvůli psychickým problémům, které se podle jeho matky stále zhoršovaly. Její syn prý trpěl epilepsií a také schizofrenními záchvaty, které navíc podněcoval fetováním. Bodnutého podnájemníka prý už několik týdnů před útokem škrtil. Matku pak žádal, aby mu pomohla jeho záchvaty řešit, a tak s ním jela do psychiatrické léčebny. „Chtěla jsem, aby si ho tam nechali. Bylo mi ale řečeno, že musíme počkat, až někomu ublíží,“ postěžovala si. K pobodání dvojice tak podle ní nemuselo dojít. Na znalcích nyní bude, aby posoudili, do jaké míry měla jeho nemoc vliv na jeho jednání.

Kajínkův synovec



Přečtěte si
lepabrena
14. 7. 2018 • 09:01

Synovec Kajínka se směje, protože ví, co má dělat, aby nebyl za pokus o 2 vraždy odsouzen. Nevypovídat a jen se smát. Určitě dostane ještě plný invalidní důchod na schizofrenii a tím beztrestnost, aby mohl na svobodně beztrestně loupit, krást a vraždit-přítelkyně Jířiho Kajínka vězeňská psycholožka Magda Gubová už vše zařídí k plné spokojenosti všech Kajínků.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.