Omilostněný vrah Jiří Kajínek (57): POMÁHÁ VYMAHAČŮM DLUHŮ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Omilostněný vrah Jiří Kajínek (57): POMÁHÁ VYMAHAČŮM DLUHŮ!

Jiří Kajínek
Jiří Kajínek (FTV Prima)

Třiadvacet let v kriminále a několik útěků jako ta nejvyšší vysoká škola! Jiří Kajínek (57), kterého soud poslal za dvojnásobnou vraždu na doživotí do lochu, sehnal práci, o které se obyčejným smrtelníkům vstávajícím na šestou do práce může jen zdát. Dělá poradce! A teď se podržte pro koho. Pro vymahače dluhů!

„Dlužníka s vašimi penězi utéct nenecháme! O útěcích totiž víme úplně vše!“ říká Kajínek v reklamním spotu na webových stránkách firmy, která se zabývá mimosoudním vymáháním dluhů a kde je na úvodní straně jeho fotografie s přísným pohledem.

 

První byla reklama
„Už jsem měl hodně nabídek, abych pro někoho natočil reklamu. Když ale přišla tahle, moc se mi to líbilo, poradil jsem se s paní doktorkou (přítelkyně Kajínka Magda Gubová, pozn. red.) a řekl si, že do toho půjdu,“ popsal deníku Aha! Kajínek. Jeho hlas prý lidé uslyší od září i v rádiu.

 

Pomáhá externě
Jenže u reklamního spotu to neskončilo. Kajínek firmě pomáhá s dlužníky. „Funguji jako externí odborný poradce. Jsem tu kvůli dlužníkům, kteří se schovávají. Dluhy nevymáhám. Já jen radím, jak polapit dlužníky, kteří se schovávají,“ vysvětlil Kajínek, který utekl z přísně střežené věznice Mírov a pak se více než měsíc schovával.

 


Schovávají se
„Mysím, že podobně jako se schovával Jirka, tak se schovávají i dlužníci,“ myslí si Josef Staněk, vedoucí pracovník vymahačské firmy z Plzně.

Dříve se živil krádežemi zlata v bytech a o všem...
Natočil dokument, film a napsal knihu!
Ještě než Jiřího Kajínka zavřeli do vězení za vraždy, vydělával si trestnou činností. Vykrádal byty a bral především zlato. „Chodil jsem do Safiny, vytáhl tašku se zlatem a nikdo se na nic neptal. Šli jsme dolů do pece, tam to roztavili a dostal jsem za kilo čtrnáctikarátového zlata 150 tisíc,“ prozradil bývalý vězeň v dokumentu Já Kajínek. Později prý přišel na to, že za hranicemi dostane dvojnásobek peněz, proto zlato pašoval přes hranice. Od té doby je za vodou. Ještě ve vězení prodal práva na natočení celovečerního filmu o svém životě s názvem Kajínek. Za mřížemi také napsal knihu Jiří Kajínek – Můj život bez mříží. Po propuštění natočil pětidílný dokument Já, Kajínek.

V cele vytěžil 2 mega!
Během pobytu za mřížemi si stačil vydělat okolo dvou milionů. Největší část tvoří honoráře za film Kajínek režiséra Petra Jákla. Podle odhadů odborníků to mohlo být kolem 1,5 milionu. Jákl to komentovat odmítl, jen uvedl: „Šlo o slušnou částku.“ Sepsáním pamětí si přišel zhruba na 400 tisíc a další peníze inkasoval za reklamní kampaň pro soukromé rádio.

 

 

 

 

Plácli si u piva
Vymahači dluhů se s Jiřím Kajínkem dohodli na spolupráci na začátku roku. „Známe se už hodně dlouho. Že by mohl být naší reklamní tváří, mě napadlo u piva. Když jsme spolu seděli a dělal jsem asi šedesátou fotku Jirky s jeho fanoušky, tak jsem mu to nadhodil. Vždyť on je jedna z nejlepších reklamních tváří u nás. Zná ho snad každý. Takže jsme si hned plácli,“ řekl Josef Staněk, který podle svých slov pracuje ve vymáhání už dvacet let. „Samozřejmě má naše řemeslo blbou pověst. Ale nejde o vymáhání dluhů způsobem jako v devadesátých letech. Dlužníky navštěvujeme a zkoušíme se s nimi domluvit,“ vysvětluje.

 

 

Víte,že...
...Kajínek byl v roce 1998 odsouzen za dvojnásobnou nájemnou vraždu a pokus o vraždu na doživotí? Z vězení se mu podařilo čtyřikrát uprchnout. Loni v květnu mu prezident Miloš Zeman udělil milost.

 

 

 

 Podívejte se, jak lidé obdivují omilostněného zločince:

 

 

Video se připravuje ...

 

 

 



Přečtěte si
pelagie
20. 7. 2018 • 08:54

Si vybrali toho pravého,.....

noiretulipe
20. 7. 2018 • 08:22

svět se zbláznil, pokud je byť pouze bytový zloděj /když je jeho vrahounství sporné/ a on je přesto celebritou pro bezmozky a v podstatě oslavován, je to konec

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.