Matka ztratila celou rodinu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Matka ztratila celou rodinu

Většina z rodiny Colemanových se utopila.  Tia (vlevo) jediná přežila.
Většina z rodiny Colemanových se utopila. Tia (vlevo) jediná přežila. (FOTO: Twitter)

Sedmnáct mrtvých si vyžádala tragická nehoda výletního obojživelníku v americkém státě Missouri. Zhruba polovinu z nich představují členové jediné rodiny. 17 mrtvých v americkém Missouri.

„Přišla jsem o všechny děti, o manžela, tchyni a tchána, strýce, o švagrovou a synovce,“ vypočítala v nemocnici svou ztrátu Tia Coleman. Přežila jen ona a synovec. Sedmnácti obětem bylo mezi jed ním rokem a sedmdesáti. „Kapitán nám řekl: »Záchranné vesty neřešte, nebudete je potřebovat,« takže si je nikdo nevzal. Jenomže když bylo nutné po vestách sáhnout, bylo už pozdě. Mohlo to ušetřit mnoho životů,“ popisuje Coleman. V Missouri panovalo nepříznivé počasí, jezero Table Rock Lake bičovaly větry rychlostí přes 100 km/h. Přesto se hned dva výletní obojživelníky na hladinu pustily. „Jestli to tak bylo, neměly být na vodě,“ řekl šéf společnosti Jim Pattison televizi CBS. Jedno plavidlo se dokázalo vrátit, druhé však vlny odnesly dál na jezero a potopily ho.

Smrtonosné pasti
Obojživelníky zvané Duck Boats (Kachní lodě) jsou mnohde oblíbenou atrakcí, ale... „Jsou to smrtonosné pasti na vodě i na souši, měly by se úplně zakázat,“ prosazuje právník Andrew Duffy. Za posledních dvacet let při jejich nehodách zahynulo 42 lidí. Přitom jich v USA jezdí jen asi 130. Jenže jejich design nevyhovuje ani silničnímu provozu, ani plavbě v horších podmínkách. Na silnici řidič špatně vidí dopředu, ve vodě zase mají mizernou stabilitu. Nebezpečná je i střecha – když mají pasažéři plovací vesty, brání jim v úniku z interiéru.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.