Zeman je pro rozpočet se sekyrou 40 miliard, ale říká... Hledejte úspory! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zeman je pro rozpočet se sekyrou 40 miliard, ale říká... Hledejte úspory!

Za rušení zbytečných úřednických míst či omezení peněz neziskovkám sklidili včera někteří ministři od prezidenta pochvalu. Miloš Zeman (73) také slíbil, že státní rozpočet na příští rok, který počítá se schodkem 40 miliard, bude hájit i před poslanci. 

Jednání vlády o návrhu rozpočtu si Zeman nenechal ujít. „Já bych chtěl pochválit paní ministryni (práce za ČSSD Janu) Maláčovou, protože jsem se dočetl, že zrušila Fond dalšího vzdělávání, který měl šest set padesát zaměstnanců. A nikdo pořádně nevěděl, co ti lidé dělají,“ řekl prezident. 

Pochválil také ministra dopravy Dana Ťoka (59, ANO) za to, že má konečně investiční plán. Jinak členy vlády nabádal k hledání úspor, peníze by podle prezidenta nemusely jít k některým neziskovkám. Vláda pak schválila návrh rozpočtu, který počítá pro příští rok se schodkem 40 miliard. Původní návrh sice měl schodek ještě o 10 miliard vyšší, i tak se ale opozici nelíbí a odmítá ho ve Sněmovně podpořit. Zeman naopak slíbil, že až bude schvalovat rozpočet také Parlament, přijde vládní návrh podpořit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.