Brutální ranní budíček »sovy« Zemana kvůli Babišovi: Bude z něj bude skřivan? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Brutální ranní budíček »sovy« Zemana kvůli Babišovi: Bude z něj bude skřivan?

Prezident ČR Miloš Zeman
Prezident ČR Miloš Zeman (ČTK)

Kde jsou ty časy, kdy se prezident obořil na tehdejšího premiéra, že v sedm ráno normální lidé spí! Dnes kvůli Andreji Babišovi (64, ANO) vstává Miloš Zeman (73) zatraceně brzo! A ani necekne…

O co jde? Prezident se dnes zúčastní jednání vlády, na němž se bude hovořit o státním rozpočtu na rok 2019. A nejednomu znalci jeho výroků spadla brada, když Hrad rozeslal zprávu, dle níž bude hlava státu vystupovat z limuzíny před Hrzánským palácem – dějištěm jednání – už v 7.40 ráno! „Jednání o státním rozpočtu je tak důležité – je to zákon zákonů – že pan prezident rád přijede takto brzy,“ řekl Aha! hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Budík si prý Zeman nařídí „přiměřeně tak, aby vše stihl,“ dá se však dle Ovčáčka předpokládat, že před sedmou ranní.

Sobotka dostal hůl

Svému oblíbenci a politickému spojenci Babišovi evidentně Zeman hodlá tolerovat spoustu věcí, které neprošly expremiérovi Bohuslavu Sobotkovi (46, ČSSD). Na toho měl naopak prezident ﷯pifku﷯; vzpomeňme, jak na něho loni na Hradě ukazoval hůlkou a v podstatě ho urgoval, aby se urychleně vzdal mandátu. A to, že mu Sobotkovi lidé poslali depeši, podle níž chtěl ten den premiér na Hradě jen jednat, nikoliv podávat v demisi, neakceptoval. Proč? Protože lejstro měnící program odpolední schůzky dorazilo do prezidentské kanceláře v sedm ráno. 

Nenormální doba!

„Sedm hodin ráno, to je, milý pane premiére, zatraceně noční doba, kdy normální lidé spí a nejednají,“ řekl tehdy Sobotkovi, který vytřeštil oči. Na podobnou hlášku by je asi vytřeštil i známý asketa Babiš, který dle svých slov spí jen tři až čtyři hodiny denně. A nejen to...﷯ jedná už před sedmou ranní. Schůze vlády totiž velmi často bývají kolem šesté, kdy často spí i kohouti. A novináři musí dorazit s takovým předstihem, že před budovou kolikrát »stepují« v půl páté.

Až toto je možná jasný důkaz, že Zeman a Babiš jsou opravdoví spřízněnci. A také, že když prezident na veřejnosti říká, že má ministerského předsedu rád, myslí tím lásku až nekriticky otcovskou...

Co hlavu státu ještě čeká

Brutálně brzkým jednáním vlády odstartuje Zeman krasojízdu, která skončí až v půlce následujícího týdne – lehký odpočinek si dopřeje pouze v sobotu. „Pan prezident navštíví jednání vlády, pak natočí televizní rozhovor, odletí do Německa, tam bude do pátku do večera a v neděli večer odletí do Olomouckého kraje, kde se bude až do středy setkávat s občany. Takže pana prezidenta teď čeká hodně cestování,“ informoval totiž Aha! hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.