Tragédie v Plzni: Na halu spadl vrtulník, 4 lidé zahynuli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tragédie v Plzni: Na halu spadl vrtulník, 4 lidé zahynuli

Vrtulník se zřítil na střechu haly... ...kterou propadl dovnitř.
Vrtulník se zřítil na střechu haly... ...kterou propadl dovnitř. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Pomalu letěl, pak se náhle zastavil a zřítil na halu žárové zinkovny v průmyslové zóně Borská pole v Plzni. Po pádu vrtulníku Robinson R44 zemřeli včera odpoledne čtyři lidé. Jedním z nich je podle informací Aha! plzeňský podnikatel Bohumil D. (†31).

Čtyřmístný stroj propadl střechou do výrobní haly a zůstal v ní zaklíněný. „Na místě vyhasly čtyři lidské životy, ve výrobní hale nikdo zraněn nebyl,“ řekl mluvčí záchranářů Martin Brejcha. Uvnitř budovy zřejmě naštěstí v osudnou chvíli nikdo nebyl.

„Viděla jsem, jak proletěl střechou. Připadalo mi, že se zastavil a pak se zřítil. Byla to hrozná rána,“ popsala Aha! svědkyně. „Slyšela jsem jen obrovskou ránu, tak jsem se šla podívat ven a už se semsjížděly sanitky,“ uvedla﷯ další žena, která práci záchranářů sledovala.

Hala byla narušena, jak zásadně ale rozhodne až posudek statika. „Uvnitř unikají provozní kapaliny. Požár zatím nevznikl,“ podotkl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Čech a tři cizinci

Policisté uvedli, že vrtulník pilotoval Čech, tři pasažéři byli cizinci. Podnikatel Bohumil D. spoluvlastnil společnost Workpress Aviation, která se specializuje na výrobu komponentů pro letecký průmysl.

Na místě zasahovalo několik posádek záchranářů a hasičů.

Vrtulník se zřítil na střechu haly... ...kterou propadl dovnitř.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.