Pátrání českých a německých kriminalistů. Tahle žena zemřela před 50 lety! Nepoznáte ji? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pátrání českých a německých kriminalistů. Tahle žena zemřela před 50 lety! Nepoznáte ji?

Mrtvá neznámá. Podle policie vytvořili vědci pomocí nejmodernějších metod její věrný portrét. Takhle vypadala, když zemřela.
Mrtvá neznámá. Podle policie vytvořili vědci pomocí nejmodernějších metod její věrný portrét. Takhle vypadala, když zemřela. (Reprofoto Policie ČR)

Padesát let ležela v lesíku nedaleko německého Regensburgu lebka mladé ženy. Rok se Němci snažili zjistit totožnost mrtvoly, teď prosí o pomoc Čechy. První stopy totiž vedou na Šumavu.

Epizodu z televizního seriálu Sběratelé kostí připomíná pátrání po neznámé ženě, které patřila nalezená lebka. Podle zjištěných poznatků zřejmě strávila dětství na Šumavě. To je jedna ze stop, kterou nejmodernějšími vědeckými postupy zjistili vědci z Ústavu soudní medicíny v Mnichově a univerzity v Amsterodamu. Zřejmě ze složení kostí. Kromě lebky totiž v okolí nálezu nebylo nic, co by policii pomohlo.

„Podle vědců jde o ženu narozenou v letech 1942 až 1944, která zemřela zřejmě v letech 1963 až 1968,“ řekl Aha! policejní mluvčí Jiří Matzner. Vědcům se podařilo podle rekonstrukce měkkých tkání lebky vytvořit portrét mrtvé. „Umístění očí, nosu a úst je velmi věrohodné. Takhle nějak vypadala v době před smrtí. Měla výrazný nos. Třeba si někdo na pohřešovanou z té doby vzpomene,“ dodal Matzner.

Mrtvá neznámá. Podle policie vytvořili vědci pomocí nejmodernějších metod její věrný portrét. Takhle vypadala, když zemřela.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.