Zádušní mše za Petra D., kterého na dovolené v Egyptě zabil žralok: Místo rakve urna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zádušní mše za Petra D., kterého na dovolené v Egyptě zabil žralok: Místo rakve urna

Zádušní mše za Petra D., lidé z obce zaplnili celý kostel.
Zádušní mše za Petra D., lidé z obce zaplnili celý kostel. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Již podruhé pohltil včera Bánov na Uherskohradišťsku velký smutek. Poprvé počátkem srpna, když se místní dozvěděli, že souseda a kamaráda Petra D. (+42) zabil na dovolené v Egyptě žralok. A včera při zádušní mši.

Církevní obřad za zemřelého se konal v kostele sv. Martina, který lidé zaplnili do posledního místa. Byla to příležitost, jak se s Petrem D. rozloučit. Nikomu se nechtělo mluvit. Není divu. „Vždyť je to hrůza, která se nedá ani popsat. Zvláště, když ji manželka s dcerou viděly. Snad to psychicky zvládnou,“ řekla jedna z účastnic.

„Dobře znám jeho rodiče. Hodní, vstřícní a on byl přesně takový. Nevím o nikom, kdo by o něm řekl špatné slovo. Když tu informaci o žralokovi přinesli chlapi z hospody, nikdo nevěřil, že by se to vůbec mohlo stát a ještě k tomu Bánovjanovi,“ kroutila hlavou prodavačka Libuše (60).

„O zádušní mši přišli požádat spolužáci zesnulého a samozřejmě také rodina,“ uvedl farář Petr Kupka. Tělo oblíbeného automechanika bylo zpopelněno. V kostele tak byla netradičně místo rakve urna.

Co se stalo

Vysněná dovolená rodiny u Rudého moře skončila o dva dny dříve 3. srpna. Při koupání v letovisku Marsá Alam napadl hlavu rodiny podle expertů žralok tygří. Útok byl brutální. Odborníci popsali, že Petr D. ihned zemřel.

Sbírka pro rodinu

„Je to velice neobvyklá tragédie, která zasáhla nejen naši obec. Psali mi lidé z celé republiky. S pozůstalými soucítíme, ale jediné, co nyní můžeme pro ně udělat, je pomoci formou založením finanční sbírky. Ta bude, doufám, zahájena už příští týden,“ řekl starosta Marek Mahdal.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.