Jan Machata: Zachránil tři psí životy a teď se musí vystěhovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jan Machata: Zachránil tři psí životy a teď se musí vystěhovat!

Jan Machata s černým Šídlem a žíhaným Punťou.
Jan Machata s černým Šídlem a žíhaným Punťou. (Foto Aha!: Karel Kopáč)

Sotva se voříšci Šídlo, Alík a Punťa nadechli, měli jako nechtěná štěňata zemřít. Jan Machata (40) z Bojova u Prahy se jich ujal. Teď má problém, možná sám přijde kvůli svému dobrodiní o střechu nad hlavou.

Janův pes Fido se v nestřeženém okamžiku proběhl po vsi a nezůstalo to bez následků. „Majitel fenky přišel s tím, že štěňata utratí. Bylo mi jich líto, tak jsem mu řekl, ať mi je dá. Myslel jsem si, že jim seženu domovy,“ říká Jan. Dokonce se mu prý podařilo sehnat zájemce, ti ale na poslední chvíli pejsky odmítli. „Teď mám psy čtyři a můžu si nechat jen jednoho,“ posteskne si majitel.

Vyhazov z domu
S hafany přišel další problém. V lednu nečekaně ztratil práci. Než sehnal novou, neuhradil jeden měsíční nájem. „Splácel jsem ho a už mi zbývá doplatit jen vodu. Nic jiného nedlužím. Když ale bytný zjistil, kolik tu mám zvířat, komunikace mezi námi se zhoršila. Dal mi výpověď,“ prozrazuje Jan, který má na pozemku ještě devět koček a kachny.

Půjdou do útulku
Těžkou hlavu mu dělá, co se s Alíkem, Punťou a Šídlem stane, pokud se bude muset vystěhovat. „Skončili by v útulku,“ říká s lítostí. Naléhavě proto pro ně shání páníčky, kterým by pejsky daroval. „Protože chci mít jistotu, že jsou v dobrých rukou, mám jedinou podmínku. Za půl roku se přijedu podívat, jak se mají,“ dodává Jan. Hafanům bude rok. Jsou střední velikosti a zvykli si žít venku. Nejsou agresivní a dobře vycházejí s domácími zvířaty.



Dejte jim domov

Šídlo
Je nejmladší z vrhu a také nejhodnější. Je to mazel vyžadující neustálé drbání. Byl by šťastný v rodině s dětmi.

Alík
Je rozený hlídač. Vetřelec přes něj neprojde. Na pozemek nevstoupí nikdo, aniž by na něj štěkotem upozornil. Zlý ale není.

Punťa
Události kolem sebe přijímá s uvolněním flegmatika. Je hodný, zdá se, že mu je všechno fuk, žádnou hru ale neodmítne.

Chcete některého? Volejte 775 618 982



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.