Topil se v bazénu . Teď po pěti letech v komatu...Honzík (†7) prohrál svůj boj | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Topil se v bazénu . Teď po pěti letech v komatu...Honzík (†7) prohrál svůj boj

Z komatu se Honzík nikdy neprobral.
Z komatu se Honzík nikdy neprobral. (Foto Adra, Facebook)

Bojoval do poslední chvíle a jeho blízcí s ním. Zázrak ale nepřišel. Honzík Vacek (†7) se před pěti lety topil v bazénu. Zůstal v bdělém komatu a teď se jeho srdíčko zastavilo.

Příběh rodiny dojal celé Česko. Vackovi přišli v šestém měsíci těhotenství o dvojčátka, později ještě o dalšího chlapečka. S Honzíkem mělo přijít do jejich života už jen štěstí, bohužel ve dvou letech nešťastně spadl do bazénu, uhodil se do hlavičky a topil se. I když ho záchranáři dokázali oživit, už nikdy sám nedýchal, nepolykal a nemohl komunikovat.

Léčba nezabrala

Rodina chlapečkovi poskytla veškerou péči, včetně experimentální léčby kmenovými buňkami. Všichni doufali, že se jeho stav zlepší a bude si moci hrát se sestřičkou, která se mu narodila. Z komatu se však Honzík neprobral. V pondělí se jeho srdíčko zastavilo. „Přátelé naši milí, Honzík svůj boj o život prohrál. Bojoval dlouho a statečně, my udělali vše, co jsme mohli a Vy společně s námi. Stejně tak, jako náš milovaný chlapeček, zůstanete navždy hluboko v našich srdcích. Děkujeme Vám všem,“ napsala na Facebook Honzíkova maminka Brigita. Chtěla poděkovat všem lidem, kteří přispívali na Honzíkovu léčbu.

Honzík se svou sestřičkou.

Pláčou pro něj i celebrity

Honzíkovi pomáhala organizace Adra i řada dalších. Zapojily i celebrity. Na koncertu »Síla hlasů pro Honzíka«, který proběhl před dvěma lety v pražské Lucerně, zazpívali třeba Sámer Issa (33), Jan Bendig (24), Milan Peroutka (28) či Ondřej Ruml (36). „Honzík nás navždy opustil,“ uveřejnil na Facebooku i manažer Tomáš Gottlieb, který kdysi pomáhal rozjet kariéru Ivety Bartošové (†48) a akci na podporu nemocného Honzíka organizoval. Soustrast rodině projevila i hlasová koučka z Tvoje tvář má známý hlas Linda Finková (50). „Brouček malinký. Byl to bojovník!“ okomentovala událost smutně také herečka a moderátorka Eva Decastelo (39). „Smutek... Upřímnou soustrast celé rodině... Malý a statečný bojovníček,“ napsala na Facebooku muzikálová diva Tereza Mátlová (39).

Na koncertu Síla Hlasů pro Honzíka zpíval (zleva) Sámer Issa, Jan Bendik, Leona Gyöngyösi, Eliška Mrázová, Jan Ruml, Kristýna Šebíková a Radek Saliee.

Tragické letošní léto: Policie varuje rodiče dětí!

Z bazénu se může stát smrtící past během několika minut. Opatrnosti není nikdy dost, tragické letošní léto to jen potvrzuje. Chlapec (†2) se minulý čtvrtek topil v u rodinného domu na Písecku. Záchranáři ho v kritickém stavu převezli do nemocnice. Tam bohužel zemřel. Na jihu Čech je to už třetí podobný případ. Na začátku prázdnin se topil chlapec (3) na Čimelicku a hošík (4) v Oslově. „Chceme rodiče varovat. Neměli by malé děti vůbec spouštět z očí. Stačí pár okamžiků a jejich potomci se mohou ocitnout v život ohrožující situaci,“ řekla policejní mluvčí Kamila Čuřínová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.