Kauza H-System: »Soudný den« v Horoměřicích se odkládá. Vyhazov až po dohodě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kauza H-System: »Soudný den« v Horoměřicích se odkládá. Vyhazov až po dohodě

Josef Monsport
Josef Monsport (Foto ara)

Žádná z šedesáti rodin z Horoměřic – bývalých klientů H-Systemu, kteří si domy dostavěli – příští měsíc na dlažbě neskončí. Včera je o tom ujišťoval správce konkurzní podstaty Josef Monsport.

Do 23. srpna se podle rozhodnutí Nejvyššího soudu z minulého týdne měli obyvatelé osmi domů v Horoměřicích, kteří si je po krachu H-Systemu v roce 1997 dostavěli za své peníze, vystěhovat. Nic takového ale prý konkurzní správce Monsport v úmyslu neměl. „Já taková povaha nejsem. To, že se to nebude dít, není tím, že bych podlehl nějakému tlaku. Není moje povaha, abych někoho vyhazoval na dlažbu,“ ujišťoval včera po jednání se zástupci družstva Svatopluk, které zprostředkoval v Hrzánském paláci premiér Andrej Babiš (63, ANO).

Klid zbraní

Vystěhování se tak nekoná minimálně do doby, než se všechny strany dohodnou na ocenění jejich nemovitostí vybraným znalcem. K tomu má dojít ještě v průběhu příštího měsíce. „Důležité je, že těm lidem nehrozí vystěhování a že došlo k nějaké dohodě na postupu ohledně ocenění bytových jednotek a pozemku,“ komentoval to Babiš. Monsport má podle soudu právo byty v Horoměřicích zpeněžit k uspokojení věřitelů. Horoměřická větev představuje ale jen část těch, které krach H-Systemu připravil skoro o miliardu. Osm domů nabízí Svatopluk odkoupit za 10,5 milionu, Monsport však nabízí členům družstva odkoupení domů za 140 milionů.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.