Majitelé bytů z Horoměřic, kteří se mají vystěhovat: Na svoji cestu postavili závoru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Majitelé bytů z Horoměřic, kteří se mají vystěhovat: Na svoji cestu postavili závoru!

Závora je otevřená. Jde prý jen o symboliku. Zatím...
Závora je otevřená. Jde prý jen o symboliku. Zatím... (Foto Aha!: M. Přibyl, J. Poláček)

Říkáte, že naše domovy nejsou naše. Ale tahle příjezdová cesta naše je a tak si ji zahradíme závorou! Tak se včera rozhodli podvedení klienti H-Systemu v Horoměřicích u Prahy, kteří si své domovy dostavěli svépomocí a teď se mají  podle rozhodnutí soudu vystěhovat.

Závora ve slepé ulici má podle jednoho z obyvatel domů Richarda Stadlera zůstat zatím otevřená. „Má to spíš symbolický význam,“ řekl a vysvětlil: „Chceme upozornit na to, že přístupová komunikace do této naší lokality nepatří správci konkurzní podstaty, ale patří bytovému družstvu Svatopluk.“

Tato cesta přitom už jednou zkomplikovala situaci konkurznímu správci Josefu Monsportovi (60). Před pěti lety totiž vypsal na domky dražbu, ale uvedl, že k tomu patří i komunikace. Díky tomu se horoměřickým podařilo dražbu zmařit. Pokud by chtěl nyní Monsport domky prodat, aby uspokojil všechny věřitele zkrachovalé firmy, museli by si zřejmě noví majitelé cestu pronajímat. Někteří místní včera hovořili i o tom, že na své cestě by si mohli postavit mobilní domy, aby tu mohli zůstat i po měsíční lhůtě, kterou jim soud stanovil na vystěhování.

Uklidní situaci Babiš?
Zprostředkovat dohodu mezi zástupci družstva Svatopluk a konkurzním správcem H-Systemu Josefem Monsportem se dnes v Hrzánském paláci bude snažit premiér Andrej Babiš (63, ANO). Ten se má sejít i s dalšími podvedenými sdruženými v Majáku. Na zítřek si pak prezident Miloš Zeman (73) pozval kvůli kauze na Hrad šéfy Nejvyššího a Ústavního soudu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.