Tohle Události nepamatují! Marcela Augustová to vážně přepískla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tohle Události nepamatují! Marcela Augustová to vážně přepískla

Marcela Augustová
Marcela Augustová (Foto: Reprofoto ČT, internet)

Téma ošizených klientů H-Systemu a ve studiu jeden z nejmladších politiků, Pirát Mikuláš Ferjenčík (31). V této situaci se oblíbená moderátorka Událostí dopustila něčeho, co v tomto pořadu není vůbec obvyklé.

Marcela Augustová mladého politika oslovila křestním jménem a to pobouřilo nejednoho diváka. Třeba poslankyni Janu Černochovou. „Asi nová doba. Marcela Augustová teď v Událostech, komentářích oslovila poslance familiárně ‚Mikuláši‘. Nechce se mi věřit, že by ČT pod tlakem konkurence měnila standard a vyjadřovala sympatie k politikům tak neprofesionálním způsobem? Považuji to za přešlap, byť by ‚Marcela‘ byla třeba jeho tetou,“ uvedla na sociální síti.

I renomovaná jazyková lektorka a mediální poradkyně Jana Postlerová si myslí, že Augustová nejednala správně. „Ve zpravodajství a publicistice by se to nemělo stávat. Divákovi to pak může připadat, že moderátor má k respondentovi blízko, je s ním familiární a tudíž mu může nadržovat. Moderátor tak může oslovit maximálně kolegu nebo nezávislého komentátora, ale ne politika reprezentujícího nějaký názor,“ říká Postlerová.

„Připisuji to nervům, které provázejí její novou úlohu moderátorky Událostí, komentářů. Je to přeci jen jiná disciplína, než jakou Marcela dělala donedávna v hlavních Událostech, toto je hodina celá nabitá rozhovory, kdy musí moderátor udržet maximální soustředění,“ vysvětlila Postlerová pro Blesk.cz.

 



Přečtěte si
josefvyskoc
28. 7. 2018 • 16:23

je na zajice. To se damam v letech nekdy stava

mazd
28. 7. 2018 • 13:39

To je neštěstí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.