Sezona last minute se blíží. Vyplatí se vybírat dovolenou na poslední chvíli? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Sezona last minute se blíží. Vyplatí se vybírat dovolenou na poslední chvíli?

 (Cestolino.cz)

Zatímco ještě před deseti lety last minute nabídkám zájezdům nešlo odolat, dnes už takové terno nejsou. Slev se sice těsně před odjezdem dočkáme, ale rozhodně nedosahují tak zajímavých výšin jako tomu bylo dříve. Přesto ale na poslední chvíli lze najít dovolenou doslova za hubičku. Jak a kam vyrazit na poslední chvíli?

Mnoho Čechů nechce nechávat nic náhodě, a tak před last minute zájezdy dávají přednost těm first minute. S dostatečným předstihem si kupují dovolené především do Řecka, Španělska nebo Itálie. Tyhle destinace jsou na začátku letní sezony nedostatkovým zbožím, proto se je vyplatí zarezervovat hned v první vlně.

Kdy a kde na last minute nabídku čekat?

I přestože last minute zájezdy už dávno nejsou to, co bývaly, stále mají co nabídnout. Důležité ale je vědět, kdy a kde na nabídku na poslední chvíli čekat. Rozhodně si nemusíte balit kufry a týden trávit na letišti jen proto, abyste urvali tu nejlevnější dovolenou. Ani není nutné každý den ťukat na dveře cestovních kanceláří.

Mnohem lépe uděláte, když budete last minute zájezdy kontrolovat pravidelně i několikrát denně na internetu. Díky tomu vám ta nejlepší nabídka rozhodně neuteče. Především pak na nějaký last minute do Egypta, Tuniska nebo Turecka jistě narazíte. Tyto země patří mezi ty destinace, ze kterých můžete vybírat i na poslední chvíli.

Last minute na letišti je jen pro pár vyvolených

Jestliže vás přeci jen láká „vysedět“ si tu nejlevnější dovolenou na letišti, pak byste měli vědět, že s celou rodinou nebo partou kamarádů pojedete z letiště nejspíš s nepořízenou. Těsně před odletem lze sehnat zájezd i s 50% slevou, ale obvykle není dostatek volných míst v letadle. S úspěchem se tak setkají jen jedinci nebo pár.

A také v tomto případě platí, že vybírat lze jen z omezené nabídky destinací. Pakliže vás láká oblíbené Řecko, museli byste mít velké štěstí na to, že někteří cestující se na letiště nedostaví a tím pádem po nich zbude volná dovolená.

Last minute sleva za čekání a nervy se nemusí vyplatit

Sleva last minute zájezdů se pohybuje obvykle od 10 do 25 %, výjimečně se lze pak setkat se 40 až 50% snížením ceny. Obvykle ale dřív než stihne cestovní kancelář dovolenou zlevnit o polovinu, najde se zájemce, který ji koupí.

Jestliže máte rádi jasné plány, chcete vědět, co bude za týden i za měsíc, pak se vám nejspíš 25% sleva za dovolenou nevyplatí. Stejně tak last minute zájezd není nic pro ty, kteří se bojí a mají stres z neznámého.

Naopak dovolenou na poslední chvíli ocení všichni, kteří mají rádi volnost a svobodu, ze dne na den se mohou v práci rozhodnout, vzít si dovolenou, zabalit se a vyrazit kamkoliv. Stejně tak last minute zájezd oceníte, pakliže je vaším jediným požadavkem trávit v létě dovolenou u moře, a to ať už u Středozemního, Egejského nebo Černého.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.