Chlapi, život je hořký. Nejlepší výčepní je žena. Potvrdil to i herec Norbert Lichý | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chlapi, život je hořký. Nejlepší výčepní je žena. Potvrdil to i herec Norbert Lichý

Vítězka soutěže Radegast Mistr výčepní 2018 Hana Baniová z Ostravy.
Vítězka soutěže Radegast Mistr výčepní 2018 Hana Baniová z Ostravy. (Radegast)

Sládek pivo vaří, hospodská ho dělá. Mohla si říct Hana Baniová z Ostravy po vítězství v soutěži Radegast Mistr výčepní 2018.

Umýt sklenice, zkontrolovat výčep, načepovat jedno pivo na hladinku, druhé na „dva razy“ a perfektně ošetřené ho naservírovat porotě. To vše ve dvou minutách. Správně načepované pivo poznáte už podle vzhledu a o tom, že načepovat ho perfektně není jen tak, ví své všichni finalisté soutěže a pivovarští odborníci.

„Miluji čepování piva,“ říká letošní vítězka soutěže Hana Baniová a dodává: „Lidi prostě poznají, že vás to nebaví. Muži dokážou ocenit, když to žena za výčepem umí.“ Na otázku, co je na řemeslu výčepního nejdůležitější, odpovídá, že srdce.

Velkolepého ostravského finále se účastnilo čtrnáct nejlepších výčepních z celé České republiky. Z toho devět žen. Porota hodnotila celý proces čepování piva od kontroly kohoutů, přes správné načepování piva, celkové chování za výčepem až po naservírování piva na stůl.

Vítězové soutěže Radegast Mistr výčepní 2018.

Do poroty zasedl i známý herec a ostravský patriot Norbert Lichý. „Velice jsem si to užil, poněvadž jsem milovník hořkého piva Radegast. Až jako porotce jsem si teprve uvědomil, jak je těžké dobré pivo vlastně načepovat,“ uvedl s respektem k výčepním profíkům.

Norbert Lichý v porotě soutěže.

Ocenit výčepní umění letošní mistryně můžete v ostravské restauraci Assen. Soutěž uspořádal pivovar Radegast už počtvrté. Oceňuje tak výčepní, kteří umí perfektně načepovat správně hořké pivo z Nošovic.

Na druhém místě se umístila Michaela Schmidtová z Ostravy.

Na třetím místě se umístil Petr Adámek z Otrokovic.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.