Jak žije český výherce 2,5 miliard korun? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jak žije český výherce 2,5 miliard korun?

 (SAZKA a.s.)

Tento týden jsou tomu přesně tři roky od chvíle, kdy v Sazce padla absolutně nejvyšší výhra v české loterní historii. Neuvěřitelné 2,5 miliardy korun získal tehdy sázející z Pardubického kraje, který si pro své bohatství přijel do sídla Sazky vlakem. Páteční Eurojackpot nyní nabízí velmi podobnou částku. Získá ji opět Čech?

 

Právě tři roky stará výhra (15. května 2015) se stále drží na čele žebříčku nejvyšších výher v mezinárodní loterii Eurojackpot, která sázejícím z 18 evropských zemí nabízí každý týden možnost hrát o stovky milionů až miliardy korun. „Výherci jsme při vyzvednutí výhry nabídli pomoc finančních poradců, od kterých víme, že v případě takto vysokých výher mimo jiné sázejícímu doporučují postupné vyplácení peněz v pravidelných měsíčních rentách. Je tedy velmi pravděpodobné, že stejný způsob výplaty využil i v tu chvíli čerstvý miliardář. Přímo ze Sazky si výherce odnesl 270 tisíc korun v hotovosti,“ říká Václav Friedmann, ředitel komunikace Sazky.

Český výherce Eurojackpotu:

• Muž středního věku z Pardubického kraje.
• Výherní čísla 12, 14, 18, 38 46 a doplňková 9, 10.
• V batohu si ze Sazky odnesl 270 tisíc korun.
• Při vyzvednutí výhry působil nervózně a upozorňoval, že spěchá na vlak.
• Přijal kontakty na psychologické a finanční poradce.

V pátek opět o více než 2 miliardy

Nejvyšší možná výhra padla v historii Eurojackpotu celkem 4krát, paradoxně se z ní však radovalo hned 7 sázejících. Před několika měsíci si totiž ve Finsku sumu 90 milionů EUR rozdělili 4 šťastlivci. Severská země nabízí možnost podat sázenku ve větším množství osob. Takový tiket pak garantuje rozdělení výhry stejným dílem.

Výherci se ve Finsku přihlásili až po čtvrt roce, každý na účet obdržel kolem 600 milionů korun. I český výherce Eurojackpotu s vyzvednutím peněz otálel a Sazce se ozval až po několika týdnech, během kterých si připravoval plán, jak s astronomickou sumou naloží. Nyní se může historie opakovat, protože v době tříletého výročí rekordní výhry se opět Eurojackpot blíží své maximální výši. Využijte pohodlné možnosti vsadit si online na webu Sazky a hrajte už tento pátek o miliardy.

18+. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.