Na Kladně se zřítila hala a zabila dva zloděje železa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Na Kladně se zřítila hala a zabila dva zloděje železa!

Hasiči procházeli sutiny a hledali přeživší.
Hasiči procházeli sutiny a hledali přeživší. (Aha! – Petr Novotný, ČTK)

KLADNO – Byla to nevyužívaná hala v areálu hutí Poldi Kladno. Železné konstrukce jako magnet přitahovaly zloděje kovů. Včera ráno však neustále namáhaná konstrukce povolila a zasypala deset zlodějů. Dva z mužů (†23 a †26) se vyprostit živé nepodařilo.

Vše nasvědčuje tomu, že muži opuštěné haly rozebírali a brali z nich železo. Část haly se však zřítila. „Jde o část velké nevyužívané haly z ocelové konstrukce. Podle výpovědi jednoho ze zraněných byly na místě dvě party, v jedné byli čtyři lidé, ve druhé šest,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan.

Hasiči ze sutin vyprostili tři raněné. „Sedmačtyřicetiletý muž byl letecky transportován do vojenské nemocnice ve Střešovicích s poraněním hrudníku, hlavy a se zlomeninou bérce,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Nina Šeblová. Záchranáři dokonce uvažovali, že jednomu z mužů budou muset amputovat obě nohy na místě, protože mu na ně spadl těžký nosník. Nakonec se ho ale podařilo vyprostit. „Zraněného muže jsme převezli na chirurgii do kladenské nemocnice s traumatickou amputací obou dolních končetin a poraněním hlavy,“ dodala Šeblová.

Další zraněný, asi čtrnáctiletý chlapec, má otevřenou zlomeninu nohy a strženou kůži na hlavě. Jeden člověk se ze závalu vyprostil sám a s pohmožděnou rukou z místa utekl.

Hasiči pak ještě prohledávali sutiny se speciálně vycvičenými psy.

Hasiči při pátrání používali termovizi, neobjevili však žádné další známky života. Vrtulníkem z Ostravy přiletěla i jednotka se speciálním zařízením, které v sutinách najde biologickou tkáň. Ani tento přístroj zatím nic neukázal.

Ještě v pátek večer na místě zasahovala městská policie a vykázala odtud dvě desítky lidí, kteří z konstrukce haly vyřezávali ocel. Místní lidé potvrdili, že se do areálu chodilo pro železo. „Problém je v tom, že ti Romové nemají práci. Z čeho ti lidé mají žít,“ řekl jeden z místních, který měl údajně v areálu v době neštěstí dva kamarády. „Jsou to mladí lidé, nestačili živit rodiny,“ dodal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.