Zapíjeli svobodu a zmlátili číšníka (36): Jeden z grázlů je policajt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zapíjeli svobodu a zmlátili číšníka (36): Jeden z grázlů je policajt!

Nejbrutálnější z útočníků byl Armin Nahvi (druhý zprava). Který je zmíněný policista, se nepodařilo zjistit.
Nejbrutálnější z útočníků byl Armin Nahvi (druhý zprava). Který je zmíněný policista, se nepodařilo zjistit. (Foto ara)

Surovci už mají jména! Identitu sedmi grázlů (24 až 32), kteří v sobotu zaútočili v centru Prahy na číšníky a jednoho z nich, Mirka (36), těžce zranili, zveřejnily nizozemské zpravodajské weby. Jeden se má ženit, a tak se loučili se svobodou ve stylu filmu Pařba ve Vegas. Byl mezi nimi i policista!

Skupinku tvoří majitel fitcentra a zároveň trenér Armin Nahvi. V Praze byl také jeho bratr Arash Nahvi, dále pak Bijan Kazemi, Sanferino, P. Janssen, Naoufel Sebbane a Pejman Kazemi, píše se na webu Geenstijl.
Právě fitness trenér měl útočit ze všech nejbrutálněji. Podle sociálních sítí miluje bojové sporty a stejně jako kamarádi tráví většinu času v posilovně. „Jsem v šoku. Stejně jako jeho bratr nikdy nic takového neudělal a má čistý trestní rejstřík. Muselo to být tím alkoholem,“ řekl příbuzný útočníka pro nizozemský list AD.


Mezi útočníky byl i policista z amsterodamské kriminálky. „Patří ovšem k těm, kteří byli propuštěni na svobodu. Navíc se snažil během incidentu celou situaci uklidnit,“ řekl Frans Zuiderhoek, mluvčí policie v Amsterodamu. Nadřízení kriminalisty se jeho rolí v incidentu ale budou zabývat.
Podle deníku Právo nešlo o jediného policistu v partě. Někteří z mužů prý dříve vykonávali tuto profesi v Íránu. Policie už předala případ státnímu zastupitelství, které u soudu bude žádat o vazbu. Rozhodnout se má dnes.

Žádají o pomoc!
Nejprve nechtěli pomoc konzulátu, včera se však na nizozemskou ambasádu obrátili. „Můžeme jim standardně pomoci po právní stránce či s kontaktováním rodiny,“ řekl Aha! Václav Pláteník z nizozemského velvyslanectví.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.