Michael Kocáb: Problémy kvůli alkoholu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Michael Kocáb: Problémy kvůli alkoholu

Michael Kocáb
Michael Kocáb (ČTK)

Oslavy a nejrůznější večírky má většina z nás spojené s alkoholem. Mezi nadšené pijany, ale rozhodně nepatří Michael Kocáb (63), který si na oslavách a večírkách alkohol dopřeje výjimečně. Problémy kvůli pití se mu, ale i přes jeho abstinenci nevyhýbají.

Hudebník a bývalý ministr pro lidská práva se odjakživa snaží alkoholu vyhýbat, ale ne vždy se setká ve svém okolí s pochopením. „Já jsem nikdy nepil a vždycky jsem z toho měl problémy. Osočovali mě, že jsem nafoukaný. Dokonce mě jednou zmlátili na Moravě před sklípkem se slovy: To je ten nadutý Pražák, který si s námi nechce dát víno,“ svěřil se Kocáb magazínu Sedmička.

Přestože hudebník alkoholu neholduje, určitě neodsuzuje okolí, které si čas od času alkohol dopřeje a určitě nepatří mezi zaryté abstinenti. „Nemám k tomu odpor, jen prostě pít zapomínám. Přijdu na mejdan a dám si závazek, že pít budu, abych se začlenil do společnosti opilců, protože oni vždycky ujíždějí do nesmyslných řečí, které mě za střízliva obtěžují. Takže začnu dvojkou bílého, jenže pak zapomenu, najednou x hodin pryč a já zjistím, že jsem po celou dobu pil jen sodovku. Že je řas jít domů, si uvědomím ve chvíli, kdy do mě začnou lidé strkat,“ řekl Kocáb magazinu Sedmička.

 Na video s Michaelem Kocábem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mord
29. 1. 2018 • 03:10

Podle tvých hloupých vyblitku to vypadá že ty jsi namol každý den nulo

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.