Návštěva Miloše Zemana na Slovensku: Český prezident usedl do kočáru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Návštěva Miloše Zemana na Slovensku: Český prezident usedl do kočáru!

Miloš Zeman.
Miloš Zeman. (Foto Profimedia.cz)

Ať je slyšet klapot podkov! Včera se český prezident Miloš Zeman (73) proháněl v kočáře taženém koňmi během návštěvy Slovenska se svým protějškem Andrejem Kiskou (55).  A kochal se výhledem na Vysoké Tatry. Jeho problém s chůzí, záliba v rybnících na Vysočině i funkce ho ale předurčují k celé plejádě dopravních prostředků. Podívejte se do čeho a na co už prezident nasedl!

Lipicáni pro panstvo
Včera se Miloš Zeman se Andrejem Kiskou svezl v kočáru taženém dvěma lipicány. „Překvapilo mě, že Miloš Zeman hned po příchodu věděl, o jaké koně šlo. Jsou velmi podobní a příbuzní těch vašich – kladrubských,“ říká od včerejška prezidentský kočí Pavel Baláž (50) a k dojmům z projížďky dodává: „Zeman byl úplně stejný jako v televizi, naprosto normální. Spíše mě překvapila mimořádná bezpečnostní opatření.“


Za kočárem totiž jela čtyři policejní auta, i vedle kočího se usadil policista. A co dalšího Baláže překvapilo? Že se Kiska a Zeman nebavili vůbec o politice. Místo toho došlo na historii. „Prezident Zeman mě překvapil svými znalostmi – když jsem řekl, že na Štrbském plese bylo v roce 1925 mistrovství Evropy v hokeji a vyhrálo Československo, hned k tomu znal podrobnosti a věděl, kdo o tom kde psal,“ řekl Baláž Aha!.


Golfový vozík
Při státní návštěvě Číny prezidenta loni převáželi na společné focení politiků golfovým vozíkem. Státníci, včetně ruského prezidenta Vladimira Putina (65), na něho museli čekat. Prezident to odbyl tím, že to už v minulosti použil i americký prezident Donald Trump (71) a že to prostě bylo kvůli spěchu. „Jsou lidé, kteří si pletou golfový vozík a invalidní vozík. Já si je nepletu,“ řekl tehdy.

Nafukovací člun
I když jsou některé dopravní prostředky nutností, jiné slouží spíše pro zábavu. K letnímu oddechu prezidenta na Vysočině tradičně patří žlutý nafukovací člun Challenger a dříve hlava státu holdovala také jízdě na kole. Člun mu tak přirostl ke srdci, že ho občas humorně uvádí jako součást svého majetku.



Prezidentský speciál
Do zahraničí prezident cestuje tradičně armádním speciálem Airbus A319. Ty má stát celkem dva a kromě nich tvoří takzvanou vládní letku i Challenger CL-601, tedy jmenovec žlutého člunu – v překladu tento název znamená »vyzyvatel«. Zeman s ním cestoval například do Bělehradu v roce 2014. Tehdy měl totiž rezervovaný Airbus poruchu.

Půjčený Boeing
V roce 2014 prezident cestoval z Číny půjčeným letadlem skupiny PPF. Hlava státu zvolila Boeing Business Jet 737-700, který může být vybavený i ložnicí, ale nikoli kvůli možnosti odpočinku. Mluvčí Jiří Ovčáček (39) tehdy využití soukromého tryskáče zdůvodnil hlavně možností letu z Číny do ČR bez mezipřistání – to stroje z vládní letky neumožňují a prezident pospíchal, aby stihl jmenovat nové generály.

Dopravní plošina
Zdviž, která obvykle na Pražském hradě slouží pro zásobování, měla během březnové inaugurace hlavy státu nezvyklou funkci – sloužila totiž k dopravě prezidenta. Jeho neuropatie nohou se totiž nejvíce projevuje při chůzi do schodů. A tak prezident, a hlavně jeho ochranka, hledají všemožné způsoby, jak se jim vyhnout.

Ať žije škodovka
Miloš Zeman patří k velkým podporovatelům automobilů vyrobených v ČR a v současnosti využívá Škodu Superb. Jeho předchůdce Václav Klaus (76) měl také superb k dispozici, ale upřednostňoval audi. O minulé generaci superbu dokonce při návštěvě automobilky Škoda exprezident tvrdil, že drncá! To současná hlava státu naopak propaguje škodovky i při nezvyklých příležitostech. Nedávno dokonce v médiích vytýkala odsouzenému a omilostněnému vrahovi Jiřímu Kajínkovi (57), že si místo českého vozu koupil mercedes!

Na video s Milošem Zemanem se můžete podívat zde:



Přečtěte si
cukrenka
6. 4. 2018 • 15:08

Prezident se mýlí jen málokdy, ale s ČSSD se asi sekl. S ANO to kvůli voličům nepůjde. Bojí se, že by přim příštích volbách pohiořeli jako kdysi Zelení.A ODS je jako hyena čeká.... Co chudák volič, že? Společnost je rozdělena, a tak příští volby nemusí moc vyřešit. Komu se podařilo o společnost takto rozdělit? A proč se to stalo? ? Byl to ten nešťastník, který šil kapitalismus c horkou jehlou. Aroč? To je další otázka, na kterou si musí každý hledat odpověď. Když nebude líný myslet, tak na to přijdeč i průměrně nadaný a průměrně inteligentní člověk. Zdravím všechny.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.