Nepomohl satelit ani psi! 7 let od hrůzného nálezu ostatků Aničky Janatkové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nepomohl satelit ani psi! 7 let od hrůzného nálezu ostatků Aničky Janatkové

Na místo, kam pachatel v Troji Aničku zakopal, přinesli lidé květiny a hračky.
Na místo, kam pachatel v Troji Aničku zakopal, přinesli lidé květiny a hračky. (Aha! – Martin Pekárek, ara)

Devítiletá žákyně byla pohřešována od 13. října 2010, její tělíčko bylo i přes usilovné pátrání nalezeno v pražské Tróji až v březnu dalšího roku. Proč to trvalo tak dlouho?

Ostatky Aničky Janatkové byly nalezeny nedaleko jejího pražského bydliště až několik měsíců po jejím zmizení. Policejní pátrači se psy přitom prošli nad jejím "hrobem" hned několikrát, ovšem bez úspěchu. A nasazena byla i speciální technika v podobě auta s GPS, která dokáže přes satelit prohledávat krajinu pomocí 3D technologie. Nakonec ale jámu s ostatky nebohé školačky odkryla divoká prasata a následných změn v terénu si všimli policisté, kteří nový systém vyhledávání v daném prostoru zkoušeli. 

Hned po hrůzném objevu byl v severočeském Mostě zadržen jednačtyřicetiletý Otakar Tomek, jehož v souvislosti se zmizením Aničky kriminalisté již prošetřovali. Tentokrát se také poblíž místa nálezu našlo nářadí s otisky Tomka a dokonce i jeho DNA - nad tělíčkem se totiž ukájel! Ač podezřelý vinu stále odmítal, 21. března se pokusil ve vazbě o sebevraždu oběšením. Po dvou dnech v kómatu pak v nemocnici zemřel. 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.