Obavy z nejhoršího! Tohle Valerie (7) nemusela přežít | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Obavy z nejhoršího! Tohle Valerie (7) nemusela přežít

Policie dál pátrá po zmizelé Valerii.
Policie dál pátrá po zmizelé Valerii. (Policie ČR)

V případu zmizelé Valerie vypluly na povrch otřesné informace. Kriminalisté z pražské mordparty obvinili její babičku (61) z brutálního týrání. Dívenku měla svazovat a používala i roubík, podle kriminalistů nemusela dívka takové zacházení přežít.

Na zmizení dívky upozornil dívenčin příbuzný, když si uvědomil, že ji už několik měsíců neviděl. S jistotou byla spatřena naposledy v říjnu 2017 ve Viklefově ulici na Žižkově. V dubnu rodinu kontroloval OSPOD, dívenku ale fyzicky nespatřili. Není to prý nutné, pokud jsou ostatní zprávy z rodiny v pořádku.

Jenže babička a zároveň opatrovnice malé Valerie nedokázala vysvětlit, kde se dítě nalézá. Stala se tak hlavní podezřelou a skončila ve vazbě.Vyšetřování teď ukázalo, zatčená žena týrala nejen Valerii, ale i jejího mladšího bratra. „K týrání, mnohdy i brutálnímu, používala mimo jiné roubík, aby poškozená nemohla křičet a svazovala ji. Jednou z vyšetřovacích verzí je i to, že Valerie toto týrání nemusela přežít,“ popsal šokující zjištění policejní mluvčí Jan Daněk.

Žena je už od počátku pátrání obviněná z trestných činů opuštění dítěte nebo svěřené osoby a zanedbání povinné výživy. K nim nyní přibylo také týraní svěřené osoby, které bylo pácháno zvlášť surovým způsobem, a to na dvou osobách. Pokud máte o zmizelé dívce jakékoliv informace, kontaktujte policii na lince 158.

Valerie se narodila do nefunkční rodiny, její otec zemřel v pouhých 25 letech, matka nebyla schopna se o čtyři děti postarat. Byly tak svěřeny do péče babičky z otcovy strany, přestože žena neměla čistý trestní rejstřík. „Přišla tahle babička, která čtyři roky neviděla děti, nestarala se o ně. Nic si o ní nezjistili - chodila tam půl roku a za půl roku už měla děti doma!“ uvedla druhá babička s tím, že když je předloni potkala, měla holčička monokl a natržený ret. Opatrovnice prý tehdy tvrdila, že se Valerie poprala se sestrou o hračky.

S případem nepohnuly ani výslechy sourozenců. Děti prý střídavě tvrdí, že Valerie žije v Německu, nebo že byla moc zlobivá, a tak musela do nemocnice na převýchovu.

 



Přečtěte si
vemenozmojistary
3. 12. 2018 • 16:50

Dejte babě přes držku a bude zpívat!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.