Udělejte z učení zábavu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Udělejte z učení zábavu

Zkuste změnit postoj dítěte k učení pomocí šikovným knížek.
Zkuste změnit postoj dítěte k učení pomocí šikovným knížek. (iStock)

Nebaví vašeho školáka zeměpis? Tápe v záludnostech české gramatiky, nesnáší matematiku a dějepis je pro něj sprosté slovo? Zkuste změnit jeho postoj k učení! Pomoci vám v tom můžou skvělé knížky, které nenáviděný školní předmět představí hravě, vtipně a zajímavě. A díky tomu si vylepší konečné vysvědčení.

Opakování
Hádanky pro školáky
Zapomeňte na biflování a zkuste hádanky! Díky více než dvě stovkám si děti procvičí informace z pěti různých předmětů (vyjmenovaná slova, angličtina, zeměpis, vlastivěda a přírodopis). Knížka je určená pro školáky od třetí třídy výše, přičemž obtížnost jednotlivých hádanek postupně stoupá.
Cena: 269 Kč

Český jazyk
Výři nesýčkují
Knížka pro boj se záludnostmi češtiny. Osm veselých povídek (podle osmi českých obojetných souhlásek) v sobě vždy obsahuje všechna vyjmenovaná slova pro určitou hlásku, a navíc se hemží spoustou dalších slov s měkkými či tvrdými i/y. Následuje text povídky s vynechávkami pro doplnění i/y i objasnění »zapeklitých výrazů«.
Cena: 255 Kč


Český jazyk
Strasti zkoušeného Standy
Předpony s a z jsou tvrdým oříškem. Hravé procvičení nabízí příběh o strašpytlovi Standovi. V knížce je i ilustrovaný přehled pravidel psaní těchto slov, přehled zákeřných dvojic a trojic a tabulka předponostroj, která pomáhá v rozhodnutí, jaké písmeno se ve slově píše.
Cena: 219 Kč

Všeobecný přehled
Co má vědět správný Čech
Kolik slov má česká hymna? Jaké jsou naše státní symboly a co znamenají? Kolik máme státních svátků a proč je slavíme? Kteří Češi a jaké vynálezy se celosvětově proslavili? Odpovědi na tyto otázky a procvičení všeobecného přehledu o naší zemi nabízí tato kniha.
Cena: 299 Kč

Zeměpis
Atlas Evropy pro děti
Víte, že v Evropě žije přes 700 milionů obyvatel, mluví více než 200 jazyky, tvoří přes 50 národů, a to v 50 různých státech? Evropa je sice druhým nejmenším světadílem, ale když jde o objevování, je přímo nevyčerpatelným zdrojem. Vydejte se na dobrodružnou cestu Evropou pomocí šesti velkých rozkládacích map plných zajímavostí.
Cena: 299 Kč

Přírodopis
Animalium
Zlepšení znalostí přírodopisu nabízí Animalium. Najdete v něm pestrou paletu téměř dvou set živočichů. S jeho pomocí prozkoumáte rozmanité biotopy planety Země. Dozvíte se, jak se živočišstvo vyvíjelo, jak vypadají zvířecí útroby a další zajímavosti.
Cena: 499 Kč

Dějepis
Cesta časem
Cestu časem od velkého třesku přes období dinosaurů, prvních civilizací, středověku až k současnosti nabízí originálně nakreslený příběh světových dějin. Nejde jen o sumu historických faktů, ale i o přiblížení běžného života. Nechybí ani draci, bájní hrdinové, televizní postavy či převratné objevy a vynálezy.
Cena: 399 Kč

Matematika
Zábavná matematika pod polštář 2
Třicet osm minipříběhů, které ukazují, že i počítání může být zábava. Svou »počítací« úroveň si tu najde každý. Kapitola Předškoláček seznámí se základy sčítání a odčítání. Kategorie Šikulka počítá i s dvoucifernými čísly, příklady pro Chytrolíny vyžadují řešení komplikovanějších úloh s využitím kombinací všech početních operací.
Cena: 149 Kč

Angličtina
Angličtina pro děti – kouzelná gramatika
Magie, humor a hlavně – vysvětlení základů anglické gramatiky, s kterým pomáhají kouzelné bytosti přímo z Británie. Veselé vyprávění vysvětluje a procvičuje základy anglické gramatiky (přítomného a minulého času) zábavnou, přehlednou a snadno pochopitelnou formou.
Cena: 249 Kč



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.