Nadílka u šampionky - Deset malých siláků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nadílka u šampionky - Deset malých siláků!

Všech deset štěňat se má čile k světu. Největší radost má dvouletý Honzík.
Všech deset štěňat se má čile k světu. Největší radost má dvouletý Honzík. (pro Aha! – Michal Vlček)

LUKOV – Obrovskou radost teď prožívají v chovatelské rodině Navrátilově v Lukově na Zlínsku. Před pár dny se feně Čitě (3) narodilo deset štěňat. U jednoho z nejsilnějších plemen, aljašského malamuta, velká vzácnost.

„Porod byl docela hladký, porodní váha štěňat je od 400 do 600 gramů,“ chlubí se majitel deseti krasavců Jan Navrátil (38). Ovšem největší radost má dvouletý syn Jan, ten je u svých miláčků kromě spánku pořád.

Protože Čita rodila poprvé, musejí mít všechna štěňata jména začínající na písmeno A. Na světě tak jsou Ataban, Alfons, Archibald, Arnošt, Artuš, Antoan, ale také Alisa, Amálka, Aranka a Agáta. Tedy šest kluků a čtyři holky.

Zájem mezi kupci je už teď veliký, půjde o pořádné siláky. Tito tahači zvládnou v dospělosti utáhnout až pět tun zátěže při speciálních pullingových závodech. A že půjde o šampiony, o tom svědčí fakt, že Čita je desetinásobnou vítězkou Evropského poháru.

18.7.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.