Policie stíhá preparátora: Trávil »zachráněná« zvířata jedem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policie stíhá preparátora: Trávil »zachráněná« zvířata jedem!

Obžalovaný Michal F. ve své preparátorské dílně
Obžalovaný Michal F. ve své preparátorské dílně (Foto ara)

Měl zvířatům pomáhat, místo toho jim ale údajně ubližoval! Provozovatel zoocentra Michal F. (50) z Litoměřicka podle policie handicapovaná zvířata trávil nebezpečným jedem.

Zachráněné divoce žijící volavky, kuny, straky... Ty všechny se podle policie staly obětí preparátora. Měl je trávit zakázaným jedem karbofuranem, po jehož požití zvířata umírala ve velkých bolestech. „Jed dával do vajec nebo do kousků ryb,“ uvedl kriminalista Lukáš Dastlík. Při domovní prohlídce našli policisté u preparátora 28,5 gramu karbofuranu. „Toto množství by usmrtilo 37 dospělých osob,“ dodal kriminalista.

Michal F., kterého Aha! zastihlo v jeho zoocentru, obvinění popírá. „Udala mě bývalá manželka. Chce mě pošpinit, aby získala syna do výhradní péče,“ řekl. Připustil, že zakázaný jed měl, využíval jej prý ale pouze k preparátorské práci. Hlavní líčení u soudu je nařízeno na březen, muži hrozí až 8 let vězení.

Policisté našli u Michala F. čtyři takovéto skleničky jedu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.