Záchytka v Jihlavě: Farář padal na ulici i zpité mámy na mateřské! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Záchytka v Jihlavě: Farář padal na ulici i zpité mámy na mateřské!

I takhle to vypadá na záchytce, nesmí chybět postel s řemeny.
I takhle to vypadá na záchytce, nesmí chybět postel s řemeny. (Foto Aha! – Jiří Čada, ara)

Kdo bývá nejčastějším nocležníkem záchytky? Alkoholik, který se odmítá léčit? Taky. Shrnující zpráva jihlavského »hotelu pro opilce« má ale i překvapující záznamy. Nocoval tam církevní hodnostář i tři matky ani ne ročních dětí!  

Za loňský rok přespalo na jihlavské záchytce, která má celokrajnou působnost, 1062 klientů. „Z toho 144 žen, kterých rok od roku přibývá,“ líčí situaci její mluvčí Martin Málek.

Kdo tam přespával?

*Namol opilý farář (59) se potácel loni v prosinci ulicemi Třešti na Jihlavsku. Zda se zpil mešním vínem, je otázka. „Nadýchal 1,45 promile alkoholu,“ bilancoval »opičku« rozverného duchovního Málek. Na záchytku ho dovezli muži zákona, když je na velebníčka zavolali místní.

*Nejmladší mámě kojence bylo třicet. „Ve Žďáru nad Sázavou se v opilosti pustila do křížku s celou svou rodinou,“ popisoval Málek.

Martin Málek

*V Havlíčkově Brodě koncem července lidé našli další maminku (31) bezvládně ležet na ulici. Když pro ni vzápětí přijeli zdravotníci v domnění, že se jí něco stalo, začala se s nimi prát. Nadýchala rekordních 4,5 promile alkoholu, loni ji trumfl jen jeden muž s 4,7 promile.

*Další žena (33) padala v ulicích Jihlavy na zem, i když se držela kočárku s potomkem. „Nadýchala 2,08 promile. Ona putovala na záchytku a její dítě do jejího vystřízlivění do nemocnice,“ dodal Málek.

Víte, že...

...noc na jihlavské záchytce přijde na 4000 Kč? 70 procent klientů loni nezaplatilo? Průměrná doba zachycení je pak 13 hodin.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.