Křižovatka smrti: Mercedes »sestřelil« sanitku! Převrátila se na bok! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Křižovatka smrti: Mercedes »sestřelil« sanitku! Převrátila se na bok!

Záchranka se po srážce s mercedesem převrátila na bok. Nehoda si vyžádala dva další zraněné.
Záchranka se po srážce s mercedesem převrátila na bok. Nehoda si vyžádala dva další zraněné. (pro Aha! – Radek Krahulík)

PRAHA – Křižovatka smrti na pražském náměstí I. P. Pavlova si včera připsala další smutnou událost. Na rohu Ječné a Sokolské ulice se totiž srazila projíždějící sanitka s mercedesem.

Křižovatka smrti na pražském náměstí I. P. Pavlova si včera připsala další smutnou událost. Na rohu Ječné a Sokolské ulice se totiž srazila projíždějící sanitka s mercedesem. Centrum Prahy bylo ochromeno na více než tři čtvrtě hodiny. Nehoda se přitom stala na stejném místě jako loňská srážka hasičského vozu s tramvají.

Sanitka jela po tramvajovém pásu se zapnutým majákem i sirénou. Zatím není jasné, zda měl řidič mercedesu zelenou, nebo projížděl křižovatkou na červenou. Sanitka se po bočním nárazu mercedesu převrátila na bok. Zraněni byli tři lidé. „Vůz záchranky převážel policistu se zlomenou nohou ze zásahu na Praze 2 do nemocnice na Karlově náměstí,“ informovala mluvčí pražské policie. „Při nehodě byl zraněn druhý, doprovázející policista a jeden záchranář. Příčina nehody je v šetření.“

Podle tiskové mluvčí pražské záchranky Jiřiny Ernestové skončil jeden člověk se středně těžkým zraněním v Motole a dva zranění byli odvezeni do Všeobecné fakultní nemocnice.

Včerejší nebezpečnou srážku bude policie řešit za pomoci snímků z městského kamerového systému. „Na místě bylo ukončeno šetření dopravní nehody a proběhla oprava světelné signalizace,“ uvedli dopravní policisté.

Křižovatka byla po pět hodin řízena dopravní hlídkou. Tramvaje byly odkloněny na jinou trasu.

Nehoda se přitom stala na stejném místě jako loňská srážka hasičů s tramvají. Tehdy odmrštěná hasičská dodávka vážně zranila dva cizince. Jeden z nich na následky zranění zemřel. Řidič hasičů vyvázl s podmínkou a zákazem řízení aut pod majákem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.