Martin L. zabil kamaráda (†70): Udusil se vlastní krví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Martin L. zabil kamaráda (†70): Udusil se vlastní krví!

Martin L. vyfasoval 17 let.
Martin L. vyfasoval 17 let. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš, FTV Prima)

Hádka a nakonec brutální útok v podobě série bodných a řezných ran a úderů tupým předmětem do hlavy. Tak podle soudu letos v březnu sprovodil Martin L. (35) ze světa známého Zdeňka P. (†70). Ten by jeho běsnění s pomocí mohl i přežít, udusil se ale vlastní krví!

Čtrnáctkrát stíhaný muž navíc při útěku ještě chatu v brněnských Černovicích zapálil. „Šlo o vraždu s extrémně vysokoumírou brutality,“ řekl soudce Miloš Žďárský, který ho poslal do kriminálu na 17 let. 

Odsouzený se hájil, že šel do chaty pro papírky na cigarety a našel známého už mrtvého. Údajně se mu snažil dát umělé dýchání. Potom u něj vypil láhev alkoholu, vzal si nějaké věci, jako svítilnu nebo kalhoty, a odešel. Požár objasnil tím, že nejspíš při odchodu shodil svíčku, která v chatě hořela.

Místo vraždy, chata shořela.

Lidé z okolí ale popsali, že se z chaty ozýval křik a pak viděli utíkat pryč chlapa. „Měl hlavu zakrytou mikinou, obličej zapatlaný něčím červeným, to bylo i na mikině. V první chvíli jsme si myslela, že hrají paintball, v ruce držel nějakou zbraň,“ uvedla svědkyně. Z chaty totiž zmizela i airsoftová zbraň.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.