Zemřela náměstkyně primátora! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zemřela náměstkyně primátora!

Hana Žižková
Hana Žižková (: archiv)

PRAHA – Smutná zpráva! Hana Žižková, zastupitelka a náměstkyně primátora Prahy Pavla Béma, zemřela včera po dlouhé nemoci ve věku 59 let. Na magistrátu zodpovídala za oblast školství.

Smutná zpráva! Hana Žižková, zastupitelka a náměstkyně primátora Prahy Pavla Béma, zemřela včera po dlouhé nemoci ve věku 59 let. Na magistrátu zodpovídala za oblast školství.

Zpráva o náhlém skonu Žižkové zastihla primátora Béma na služební cestě v USA. „Je to obrovská rána. Hanka byla skvělá žena a vynikající komunální politička. Byla nesmírně pracovitá, poctivá, zodpovědná. Veřejnost ji měla ráda, vážili si jí i politici z opozice,“ řekl nám Pavel Bém.

Hana Žižková byla do zastupitelstva hlavního města Prahy zvolena v loňských komunálních volbách. Od roku 2002 do roku 2006 zastávala funkci starostky v městské části Praha – Radotín. Za zesnulou náměstkyni nastoupí do funkce současný starosta Prahy 8 Josef Nosek. „Okolnosti, za kterých do funkce nastupuji, mě netěší,“ řekl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.