Zapálili domov pro seniory v Ostravě chuligáni? Fanoušci Baníku: Ten dům už hořel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zapálili domov pro seniory v Ostravě chuligáni? Fanoušci Baníku: Ten dům už hořel!

Hasiči se na střechu dostali pomocí výsuvných žebříků.
Hasiči se na střechu dostali pomocí výsuvných žebříků. (Foto: HZS Ostrava)

Chvíle hrůzy zažili lidé v Domově pro seniory Kamenec v Ostravě, z nějž se valil dým. Hasiči vyvedli 62 lidí, hořela totiž střecha. Jedna ze seniorek tvrdila, že ho zapálili fanoušci Baníku Ostrava. Ti se ale brání!

Dům prý chytil od světlice fanoušků, kteří slavili 95 let od založení fotbalového klubu. „Stáli tady, měli dělbuchy, byli hlasití a zdálo se, že hajlují,“ řekla seniorka. Jenže všechno je prý jinak, tvrdí fans na sociálních sítích. „Najdi si video se zvukem a uvidíš, že jak se začalo odpalovat pyro, tak ten barák už hořel,“ psal například jeden z fanoušků. Podle ředitele domova seniorů Juraje Chomiče už byly zhlédnuty kamerové záznamy, podle kterých ohni předcházel ohňostroj nedaleko budovy. Jak ale začal dům skutečně hořet, policie stále vyšetřuje.

„K objasnění okolností události jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti,“ řekla policistka Gabriela Holčáková s tím, že nebyly zatím žádné osoby omezeny na osobní svobodě. V hořícím domě šlo skutečně o život. Řada seniorů se nadýchala kouře a dva z nich skončili v nemocnici. Škoda je odhadována na půl milionu korun.

Celkem 62 seniorů muselo být evakuováno do kinosálu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.