Nebezpečný požár střechy domova pro seniory v Ostravě: Zapálili ji chuligáni? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nebezpečný požár střechy domova pro seniory v Ostravě: Zapálili ji chuligáni?

Hasiči se na střechu dostali pomocí výsuvných žebříků.
Hasiči se na střechu dostali pomocí výsuvných žebříků. (Foto: HZS Ostrava)

Zažili chvíle hrůzy! Chodbami Domova pro seniory Kamenec se v pátek večer valil dým. Hasiči vzápětí evakuovali 62 lidí, několik se jich nadýchalo kouře. Dva důchodci skončili v nemocnici.

Škoda je odhadována na půl milionu korun. Zdravotníci při požáru ošetřili osm méně závažných zranění. Někteří z obyvatel domova jsou přesvědčeni, že požár vzplál od světlice. Tu měli údajně vystřelit fanoušci fotbalového Baníku, kteří v pátek slavili 95. výročí založení klubu. „Stála tady před domem nějaká skupinka, měla dělobuchy. Divila jsem se, že je vrátný nevyhodil. Byli hlasití, zdálo se mi skoro, jako kdyby hajlovali,“ popsala jedna ze seniorek. Své jméno uvést nechtěla, prý má z chuligánů strach.

Ohrožení z nedbalosti
„Příčina požáru je zatím v šetření policie a hasičů. Nicméně kamerové záznamy ukazují, že před budovou před požárem probíhal ohňostroj,“ komentoval ředitel domova pro seniory Juraj Chomič (na snímku). Že se podezření může zakládat na pravdě, potvrdila i policie. „K objasnění okolností události jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti,“ komentovala policejní mluvčí Gabriela Foto HZS Ostrava Holčáková.

Celkem 62 seniorů muselo být evakuováno do kinosálu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.