Chuligáni napadli organizátory akce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Chuligáni napadli organizátory akce!

K napadení organizátorů došlo na Lužickém náměstí v Rumburku.
K napadení organizátorů došlo na Lužickém náměstí v Rumburku. (Foto Aleš Verba)

Dramatickou dohru měl cyklistický závod Tour de Zeleňák v Rumburku. Na konci dne létaly vzduchem i odpadkové koše.

„Už to pomalu končilo, když k jednomu stanu přišla skupinka asi 10 lidí a začala křičet na pořadatele. Jeden z těch agresorů popadl odpadový koš a hodil ho po cyklistovi,“ popsal jeden ze svědků. Dalšího z organizátorů měli útočníci mlátit přes hlavu a kopat do zad. „Skončil v rumburské nemocnici na cétéčku, prý ho ale poslali domů. Jenže pak měl v moči krev a zřejmě má poraněné ledviny,“ vylíčil Aha! svědek. Do nemocnice s podezřením na krvácení do mozku musela i žena, která prý dostala kovovým košem přímo do hlavy.

Známé firmy

Na místě zasahovala policie, která záhy zjistila, že útočníky nebude těžké dopadnout. „Identitu všech útočníků známe. Jejich údaje získala policii při jejich předchozí rvačce,“ uvedla policistka Veronika Hyšplerová.

Oblíbený závod

Tour de Zeleňák je nejvýznamnější cyklistickou akcí pro veřejnost na Šluknovsku. Každý rok se ho zúčastní kolem 600 až 700 sportovců. Letošní 36. ročník si navíc nenechalo ujít hned rekordních 777 cyklistů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.