Policie obvinila muže (48) z pokusu dvojnásobné vraždy: Zapálil dům se spícími nájemníky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policie obvinila muže (48) z pokusu dvojnásobné vraždy: Zapálil dům se spícími nájemníky!

Úmyslně založený požár zcela zničil vnitřek domu.
Úmyslně založený požár zcela zničil vnitřek domu. (Foto Policie ČR)

Soused opilce (48) ručně umravnil. Ten, aby se pomstil, založil v domě v noci požár. Uvnitř přitom byli dva lidé. Nyní policisté muže obvinili z pokusu o dvojnásobnou vraždu

Muž si pronajímal jeden z pokojů v rodinném domě v Zábřehu na Šumpersku. V březnu se opil a obtěžoval obyvatele (60 a 62) dalších pokojů. Jeden z mužů se neudržel a opilce fyzicky umravnil.

Zhrzená pýcha

Uražený opilec se zavřel do pokoje. Potom sáhl po sirkách a dům zapálil. Chvíli čekal, až se oheň pořádně rozhoří a šel do hospody. Tam si objednal pivo a jen tak přes rameno prohodil, že u nich doma hoří, aby někdo zavolal hasiče. O tom, že jsou uvnitř dva lidé, se nezmínil.

V poslední chvíli

Hasiči oba muže, spící v tu dobu v domě, zachránili. „Jeden už byl v kritickém stavu,“ prozradil šéf olomoucké kriminálky Jan Lisický.
Policisté nejprve případ vyšetřovali jako obecné ohrožení. Pak však odhalili skutečné pozadí případu. „Pachatel jednal plánovitě. Přemýšlel o tom, co a jak udělá. Proto je obviněn z dvojnásobné vraždy ve stadiu pokusu,“ uvedl Lisický. Žhář je ve vazbě a hrozí mu až doživotní trest.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.