Unikátní úlovek: Bílý sumec Kristýna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Unikátní úlovek: Bílý sumec Kristýna!

Sumec albín je odostatních ryb svého druhu rozeznatelný na první pohled.
Sumec albín je odostatních ryb svého druhu rozeznatelný na první pohled. (pro Aha! – František Miko)

LUHAČOVICE – Tomu se říká parádní vstup do rybářské sezony! Úlovek snů se na luhačovické přehradě podařil Janu Fuskovi (26) z Valašských Klobouk.

Tomu se říká parádní vstup do rybářské sezony! Úlovek snů se na luhačovické přehradě podařil Janu Fuskovi (26) z Valašských Klobouk.

Na malého lína na jeho udici totiž zabrala nejhonosnější moravská sumčí dáma, vzácná bílá albínka Kristýna – družka zdejšího letitého vládce vod, obřího albína Lojzy. „Dalo mi spoustu práce, než jsem největší životní kousek přemohl,“ vzpomíná na dvacetiminutovou bitvu šťastný rybář. Nakonec boj vyhrál, o trofej ale docela rád přišel. Vzácná sumčí matka totiž putovala do specializovaného odchovného rybníčku v Hodoníně. Po výtěru tam znovu nabere síly a pak se vrátí do hlubin luhačovické přehrady. Díky ní se totiž vzácný chov bílých albínů do dalších let podstatně rozšíří. Míry bílé krasavice jsou úctyhodné: 150 centimetrů délky a 27,3 kilogramu živé váhy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.