Program z Číny unaveného Zemana? Den volna, pak krize i milost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Program z Číny unaveného Zemana? Den volna, pak krize i milost!

Zeman společně s manželkou Ivanou navštívili i památník v čínském Nanking.
Zeman společně s manželkou Ivanou navštívili i památník v čínském Nanking. (Foto ČTK)

Jeden den pauza! Únavou zmožený prezident Miloš Zeman (72) si včera po návratu z Číny vzal náhradní volno. Dnes má na programu papírování.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček řekl, že Zeman má za sebou deset pracovních dní „bez hodiny odpočinku kromě spánku“. Proto si vybral náhradní volno. Přiznal také, že únava nedolehla jen na prezidenta, ale na celou delegaci. „Já sám se cítím velmi unavený po této cestě po Číně,“ poznamenal.
Nastínil také další program hlavy státu. „V pátek ho čeká administrativa a v sobotu v Lánech jednání expertního týmu.“ Po návratu z Číny na Zemana čekalo několik restů. Především měl na stole návrh na odvolání ministra financí Andreje Babiše (62, ANO), který se k němu objednal. Za Babiše už ANO vybralo náhradu, kterou by měl být poslanec z hnutí Ivan Pilný (72).
Kromě vládní krize by se měl prezident také zabývat milostí pro Jiřího Kajínka (56). Tu slíbil podepsat po svém návratu.

Přečtěte si
-bello-
19. 5. 2017 • 22:54

První dámě přece vůbec nesluší tmavé i tmavší barvy.Když už tedy museli mít na sobě něco do červena, nemusela to být ta bordó střihlá s vínovou do terakoty. A co má být ten hadr za upoutávku co jí visí z plných ramen?! Vůbec nechápu myšlení těch jejích stajlistů. Jinak je první dáma statečná žena a zatím jako jediná polistopadová zůstala normální . Zeman bez komentáře.On už není pro mě volitelná osoba

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.