Sobotka a ČSSD hledají silného kandidáta: Dost bylo Zemana! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sobotka a ČSSD hledají silného kandidáta: Dost bylo Zemana!

Sobotka a ČSSD hledají silného kandidáta: Dost bylo Zemana!
Sobotka a ČSSD hledají silného kandidáta: Dost bylo Zemana! (Foto ara)

Poté, co prezident na Hradě zacházel s premiérem Bohuslavem Sobotkou (45) jako se školákem, už nemůže Miloš Zeman (72) s podporou ČSSD počítat. Do prezidentských voleb chce strana nasadit vlastního levicového kandidáta.

„Potom, co Miloš Zeman udělal, silně ztratil podporu uvnitř ČSSD,“ uvedl včera Sobotka. Na mysli měl nejspíš nadržování Andreji Babišovi (62), kterého chce sociální demokracie dostat z vlády. Sobotka také Zemanovi nemůže zapomenout boudu, kterou na něj prezident zkraje měsíce ušil. Když přišel na Hrad konzultovat aktuální politickou situaci, Zeman ho před kamerami vyplísnil jako školáka. Očekával totiž Sobotkovu demisi.

Jsou tu »ale«
Podle politologa Josefa Mlejnka prezidenta ale nijak zvlášť trápit nemusí, pokud ho sociální demokraté nepodpoří. V průzkumech totiž patří k nejpopulárnějším politikům. „On má schopnost ty jejich voliče přebrat,“ řekl Aha! Mlejnek. Další problém může být kandidáta, který by byl přijatelný také pro další strany, vůbec najít. Sám sebe Sobotka vyloučil a další se prý budou hledat uvnitř partaje. Bývalý adept na Hrad Jiří Dienstbier (47) ale vítá hlavně to, že se strana od Zemana odklonila. „Zjištění, že Miloš Zeman není levicový kandidát, není nová věc. Už dlouho se posunuje do extrémních pravicových pozic,“ řekl Dienstbier.



Přečtěte si
-bello-
17. 5. 2017 • 22:42

Co to ten znalec politolog plácá?Že Zeman přetáhne voliče ? Naopak! Soudní lidé Zemana i sBabišem vyženou od vlády. B+Z si můžou založit samostatnou republiku někde u banánů a musí si tam ale vzít Stropnického ( s celou tou otřesnou famílií) , Elišku Kaplicky, starou Borhyovou a Krnáčovou.Tyhle "kádry" si tu nesmí zapomenout !!!

hejhej
17. 5. 2017 • 13:16

Dost bylo Sobotky !!!!!!!

zadnice
17. 5. 2017 • 10:39

Sobotko už Tě bylo dost BĚŽ!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.