Sobotka: Lide, poslechni si Babiše! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sobotka: Lide, poslechni si Babiše!

Babiš
Babiš (Foto ara)

Trestní oznámení na neznámého pachatele podává vicepremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš (62) kvůli nahrávkám, na kterých údajně hovoří s redaktorem MF Dnes o obsahu deníku. „Mám podezření, že jsem léta odposloucháván, a považuji to za skandální,“ řekl Babiš Aha!.

Na nahrávkách, které se objevily v minulých dnech, muž s hlasem velmi podobným tomu Babišovu, sprostě nadává kolegům ve vládě a na další pak řeší, jaké kauzy má publikovat deník MF Dnes z koncernu Agrofert. „Je neuvěřitelné, že mě někdo může odposlouchávat na ministerstvu financí, na bezpečnostní radě státu. Pan premiér místo toho, aby to řešil, tak vyzývá lidi, aby to poslouchali,“ kritizoval Babiš ve čtvrtek ráno. Reagoval tak na výzvu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), aby si občané nahrávky poslechli a udělali si sami obrázek.

Premiér Bohuslav Sobotka

„Opakovaně prohlašoval: Já neřídím novináře, neúkoluji svá média. Dnes se ukázalo, že v této věci lhal. Andrej Babiš v této věci opakovaně lhal. A já bych chtěl vyzvat občany, pokud na to samozřejmě mají žaludek, ať si tu nahrávku pustí,“ prohlásil Sobotka.
Na Babišovo prohlášení o trestním oznámení zareagoval i ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). „Usvědčený lhář Andrej Neovlivňuju Babiš se snaží odvést pozornost od obsahu nahrávek k jejich pořízení,“ napsal na Twitteru.

Chovanec

Přečtěte si
dama
6. 5. 2017 • 13:30

bello, souhlasím s Vámi. Sobotka to udělal pozdě a se vší "parádou", za kterou jsme k smíchu celému světu. Teď by se měl ukázat prezident, pokud je nestranný, a měl by odvolat oba dva. A byl by klid. Protože, pokud to neudělá, tak to neustojí ani on sám, ale ani premiér. Ten se se svojí nerozhodností před národem totálně znemožnil. A ty jeho nic neříkající sáhodlouhé proslovy a sliby mu nikdo už neuvěří. Jestli chtěl tímto pomoci ČSSD, tak opak je pravdou. Tedˇji úplně pohřbil. Pokud má strana takového šéfa, jak mohou vládnout celé zemi. A proto je Babiš pro národ zřejmě přijatelnější. Čím více do něho buší, tím více on získává na preferencích a ostatní strany ztrácejí

-bello-
6. 5. 2017 • 10:44

dama jsou vrstvy obyvatelstva, které prostě nechápou, proč musel Sobotka udělat co udělal.Měl to udělat dřív, ale na Babiše vyplouvají věci postupně a taky Zeman se postupně vybarvil jinak, než ten důchodce z Vysočiny.Pořád bylo co řešit ve vládě , musela se řešit pořád Merklová a její kvóty, pak zas provokovala " kavárna " s Dalajlámou a Čínou a nějak Babiš konkrétnímu řešení unikal.Čapí hnízdo jsme mu my všichni darovali, ne že né! Malá domů tady pro střet zájmů neplatí ! Jsem pro pravidla a řád.Né, že tady začne Zeman s Babišem porcovat Česko pouze k obvrazu svému a Parlament z toho vynechá, tedy potažmo i své voliče . Ale tohle se asi vám těžko vysvětlí.

dama
6. 5. 2017 • 00:48

bello to myslíte Sobotku ? Děláte si legraci ? S tím tancem máte pravdu, akorát, že jste si spletl postavy. Sobotka nám nyní předvádí. jak se tancuje . A na dudy mu k tomu hrají Kalousek s Chovancem

-bello-
5. 5. 2017 • 23:15

dama jestli vás to uklidní ve Sněmovně lordů se např. i poprali a u nás za Masaryka se s tím taky nepárali. Mimochodem, za 1. republiky byl navržen na funkci prezidenta někdo jiný, nakonec to vzal Masaryk . Zdiskreditoval se Babiš se Zemanem !Když holt se blbý velkouzenář chlubí , jak ho kámoš Zeman podrží a demisi přijme, jelikož ohne svým výkladem ústavu , tak Sobotka zareagoval velmi správně. To má Zeman za ty tanečky kolem střetu zájmů Babiše! Premiér je totiž nad prezidenta !

dama
5. 5. 2017 • 17:42

Už chybí jen si dát po papuli a máme tu Balkán. Jen by mě zajímalo, jestli se takto zdiskreditovávali politici také za 1.republiky. Za komančů si na nic takového nepamatuji (ani jsme se to nemohli dozvědět) a 1.republiku jsem nezažila. Ale asi ano, vždyť tu máme přece "demokracii". Tak nevím jestli jsem se víc styděla za totalitu nebo současnou demokracii ....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.