Demonstrace proti Zemanovi a Babišovi! Zeman pozval nepřítomného Sobotku a dnes si odlétá do Číny... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Demonstrace proti Zemanovi a Babišovi! Zeman pozval nepřítomného Sobotku a dnes si odlétá do Číny...

Lidé demonstrují proti Zemanovi, ale i proti Babišovi!
Lidé demonstrují proti Zemanovi, ale i proti Babišovi! ( Foto ČTK)

V šesti městech v Česku se včera demonstrovalo proti ministrovi financí Andreji Babišovi (62, ANO) a prezidentovi Miloši Zemanovi (72).

Na mimořádnou schůzku v Liberci pozval včera prezident Miloš Zeman (72) předsedy koaličních stran. Čas a místo setkání zavánělo klasickým Zemanovým naschválem: vrcholní politici měli přijet v půl osmé večer do Grand Hotelu Imperial. 

Na pražském Václavském náměstí se sešly tisíce lidí. 

Protestní akci svolala iniciativa Proč?Proto!. Důvodem je podle organizátorů naštvání z politické situace. „Poslední kapkou byl ten inzerát, kde měl Babiš přelepená ústa,“ řekla Aha! jedna z organizátorek. Na akci vystoupil muzikant Jaroslav Hutka (70) nebo dokumentarista Dan Přibáň (41). Pražské protesty využili i prezidentští kandidáti ke sběru podpisů.

Zemanova schůzka:

A to i přesto, že premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka (45) se včera odpoledne vypravil na dvoudenní pracovní cestu do Lucemburska. Ohlášení schůzky přišlo právě v době, kdy jeho speciál odlétal z letiště v pražských Kbelích...

„Prezident republiky svoláním libereckého jednání pokračuje v politických konzultacích s cílem uklidnit situaci, kterou vyvolal premiér,“ uvedl na Twitteru mluvčí Hradu Jiří Ovčáček (38). Schůzky se musel narychlo místo něj zúčastnit ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD, 47). Do Liberce se samozřejmě vypravil i Andrej Babiš a šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek (40).
Výsledek jednání nebyl do uzávěrky vydání znám. Zeman si pozval předsedy stran krátce před svým plánovaným dnešním odletem na pracovní cestu do Číny, kterou mu vláda včera schválila.

Na video z demonstrace se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.